На суд через COVID-19 не з'явився адвокат обвинуваченого

 У справі колишнього завідуючого планової хірургії Рівненської дитячої обласної лікарні Костянтина Думановського, якого обвинувачують у смерті 5-річного Миколи Антонюка, останні півроку не проводяться засідання. 

Це стається через різні причини - зміну прокурорів у справі, неявку захисника обвинуваченого, потерпілих. . 

До останнього часу обвинувачення у справі представляв прокурор Василь Суржук, однак, він пішов на пенсію. Його замінив прокурор Ілля Клімашевич. Утім, він був переведений до обласної прокуратури. У січні справу передали прокурорці Ірині Карпюк. На одному із засідань прокурорка просила перенести справу через те, що не встигла набути повноважень. Згодом  стало відомо, що обвинувачення знову представлятиме Ілля Клімашевич. 

Сьогодні на засідання не прийшов захисник обвинуваченого Борис Савчук. Як повідомив суддя Петро Денисюкк, той захворів на COVID-19. Тож засідання перенесли вчергове. 

Практично справа йде вже до завершення: залишились лише судові дебати та останнє слово обвинуваченого. 

- Ми вже планули йти у нарадчу кімнату та оголошувати результати. Але, на жаль. Враховуючи те, що я йду у відпустку (думав, до відпустки поставити крапку), то ми повернемося до цього питання після 5 числа, - сказав суддя Денисюк

Справу перенесли на 20 травня, 12.00. 

Нагадаємо, лікаря Думановського обвинувачують у лікарській недбалості, яка призвела до смерті 5-річного Миколи Антонюка у листопаді 2015 року .Тоді батьки привезли хлопчика в обласну дитячу лікарню з підозрою на апендицит. Лікар Думановський, який чергував у ту ніч, прописав хлопчику анальгін з димедролом, ношпу та обтирання оцетом. За словами батьків, лікар заборонив їхньому сину їсти та пити, щоб можна було зробити УЗД. На ранок дитина померла. 

У справі провели кілька експертиз. В одній із них вказувалося, що дитина померла від хвороби Крона, однак, батьки це заперечували. 

До слова, у листопаді минулого року у справі закінчилися строки притягнення лікаря до відповідальності, тож він вже не понесе кримінальної відповідальності. 

Читайте також: Верховний суд відмовився переносити справу Сергія Стрільця до Рівного