Спершу підсудний заявив, що не розуміє суті обвинувачення

 У Рівненському міському суді триває суд над власником розплідника тибетських мастифів на території Радіозаводу Юрієм Бойком. Нагадаємо, його обвинувачують у самовільному зайнятті земельної ділянки та невиконанні рішення Верховного суду стосовно звільнення цієї ділянки. 

Раніше судові засідання переносилися через різні причини, зокрема через коронавірус та неявку учасників справи. На останніх засіданнях Юрій Бойко не з'являвся, тож суд постановив застосувати до нього примусовий привід працівниками поліції. Однак, на останнє засідання обвинувачений також не прийшов, за словами його адвокатів, через те, що їхній підзахисний перебуває на лікарняному. 

Сьогодні ж Юрій Бойко таки прийшов на суд, його адвокати надали суду документи щодо неявки обвинуваченого на суд. Після цього адвокати підсудного знову поставили питання щодо присутності на судовому засіданні журналістів. Суддя Яковлєв відхилив клопотання адвоката обвинуваченого та дозволив перебувати представникам ЗМІ на засіданні. 

Під час судового засідання представник потерпілої сторони головний спеціаліст юридичного відділу Рівнеради Андрій Мовчун заявив про зменшення суми цивільного позову - з понад 1, 2 млн. гривень до 126 тисяч гривень. Представник міськради мотивував це тим, що цивільний позов може заявлятись в межах пред'явленого обвинуваченому кримінального провадження. 

Після цього суд перейшов до запитань до підсудного. Зокрема Юрій Бойко заявив, що "йому незрозуміла суть обвинувачення". Після роз'яснень судді та кількох повторень запитання обвинувачений таки сказав: Давайте будемо вважати, що зрозуміло. Бойко також заявив, що не визнає своєї вини, однак, при цьому бажає давати покази в суді. Крім того він не визнає пред'явленого йому цивільного позову з боку міськради. 

Прокурор Олександр Полюхович попросив суд зробити у справі перерву, щоб підготувати вступну промову. Суд задовольнив прохання прокурора та відклав справу на 11 лютого, 15.00, також призначив засідання на 22 лютого, 15.00. 

Читайте також: На Рівненщині у так званих "реабілітаційних центрах" силою утримували та катували людей