На судове засідання не прийшли обвинувачений та потерпілі

 У Рівному знову не відбувся суд над власником розплідника тибетських мастифів на території Радіозаводу Юрієм Бойко. Цього разу на суд не з'явились ані обвинувачений, ані потерпілі - представники міської ради. 

Щоправда від останніх надійшло клопотання про перенесення справи у зв'язку зі спалахом коронавірусу у міській раді. Юрія Бойка судять за самовільне зайняття земельної ділянки та за невиконання судового рішення Верховного суду. 

Прокурор Олег Костюк зазначив, що справу можна розглядати без потерпілих, однак, присутність обвинуваченого - обов'язкова. 

Тож суддя Дмитро Яковлєв переніс справу на 6 січня, 11.00. У той же час до підсудного наступного разу застосують примусовий привід. 

- Бойко свідомо проігнорував це засідання, посилаючись на клопотання потерпілих про відкладення. Хоча наявність такого клопотання не позбавляє його обов'язку з'явитися до суду. Вважаю, що він свідомо уникає (судів). Це його така тактика, яку він дотримується із часу досудового розслідування. Він всіляко намагався уникнути відповідальності - не з'являвся на виклик слідчого, прокурора, не ознайомлювався із матеріалами справи. Залучав кількох адвокатів, щоб затягнути ознайомлення зі справою, - розповідає прокурор Олег Костюк. 

Нагадаємо, колишній директор Радіозаводу Юрій Бойко досі використовує територію Радіозаводу для розплідника гігантських мастифів, хоч договір оренди ділянки закінчився ще у 2014 році. Юрій Бойко оскаржував рішення щодо звільнення ділянки, але зрештою програвав суди. Виконавча служба раніше намагалась переселити собак, однак, для цього не змогли знайти місця. 

Читайте також: Рідні вбитого рівнянина вимагають максимального покарання для вбивць