Відсьогодні у Рівному, як у всій Україні завершився локдаун. Тепер в обласному центрі будуть діяти обмеження помаранчевої карантинної зони. Чимало підприємців нарешті відновили свою діяльність. Як локдаун вплинув на різні сфери діяльності, підприємців та вцілому рівнян - розкажуть наші журналісти.

Рівнянка Маргарита Поворозник сьогодні у піднесеному настрої. Радіє, що локдаун завершився, адже тепер має змогу купити собі взуття.

Двотижневий локдаун сильно вдарив по підприємцям та різноманітним сферам діяльності. Продавчиня Ліля Довжук скучила за роботою. Каже - жорсткий карантин, хоча нетривалий, сильно позначився на фінансовому стані.

На центральному ринку Рівного сьогодні за графіком вихідний. Втім люди вийшли торгувати, бо теж потрапили у скрутне становище. Розповідають, під час карантину та локдауну все одно платили за оренду торгового місця.

Власниця кав'ярні Вікторія Івченко теж з нетерпінням чекала завершення локдауну. Вважає, що владі необхідно більше звертати уваги на малий та середній бізнес.

За час локдауну на Рівненщині поліцейські склали 44 адмінпротоколи. Здебільшого порушення стосувалися продажу заборонених товарів. Також правоохоронці реєстрували ігнорування обмежень роботи закладів, які обслуговували відвідувачів. Рівнянам не варто забувати, що певні карантинні обмеження в Україні діятимуть до 28 лютого. Втім мешканці міста кажуть що уже настільки звикли до карантину та різноманітних заборон, що це вже стало частиною їх життя.

Читайте також: На Рівненщині прогнозують ускладнення погодних умов