За прогнозами синоптиків 25-26 січня 2021 року на Рівненщині очікуються значний мокрий сніг та дощ. Кількість опадів 15-49 мм за 12 годин і менше, а також ожеледиця - замерзання дощу та мокрого снігу на переохолодженій земній поверхні, та посилення швидкості вітру до 15-24 м/с.

Впродовж доби очікуються пориви західного вітру 15-20м/с, хуртовина, на дорогах збережеться ожеледиця, на окремих ділянках доріг снігові замети (І рівень небезпечності, жовтий).

Температура повітря знизиться до позначок 3-6 градусів морозу.

Екстренні служби та дорожні організації приведені в режим посиленої готовності.

Сформовано мобільні групи з координаторів ліквідації наслідків негоди з представників поліції, ДСНС та Служби автомобільних доріг у Рівненській області. Підрядними організаціями відповідальними за експлуатаційне утримання доріг в межах області мобілізовано додаткові ресурси та техніку необхідні для забезпечення безперебійного руху основними транспортними артеріями області.

В разі необхідності (за ускладнення погодних умов) буде розгорнуто роботу оперативного штабу, куди увійшли керівники відповідних служб.

Рятувальники звертаються до учасників дорожнього руху - по можливості утримайтесь від поїздок, або враховуйте прогноз погоди при плануванні подорожей Рівненщиною. При кермуванні будьте уважними та обережними - неухильно дотримуйтесь правил дорожнього руху.

При необхідності - можна скористатись місцями відстою обладнаними на Рівненщині та у сусідніх областях. Їх розташування та місткість нанесені на інтерактивну карту доступну за посиланням.

ПРОГНОЗ ПОГОДИ НА НАЙБЛИЖЧІ ДНІ:

27 січня: Невеликий сніг та мокрий сніг. впродовж доби від 3° морозу до 2° тепла.

28 січня: без істотних опадів, 29.01 невеликий сніг, температура вночі 1-7° морозу, вдень від 3° морозу до 3° тепла.

30.01-01.02: невеликий сніг, вдень з дощем, підвищення температури на 2-4°.

За іфнормацією ГУ ДСНС у Рівненській області і Рівненського обласного центру з гідрометеорології.

Читайте також: З початку року на Рівненщині сталося понад 90 пожеж