Партія ОПЗЖ остаточно програла справу щодо перерахунку голосів на виборах до Рівненської облради.

 Вчора у Восьмому апеляційному адміністративному суді у Львові розглянули апеляцію партії "Опозиційна - платформа - За життя" на відмову Рівненського адмінсуду щодо скасування виборів у Рівному. 

Нагадаємо, за словами очільника регіонального осередку Михайла Бузинарського, їм для потрапляння в облраду не вистачило одного голосу - при бар'єрі в 5 % партія набрала 4, 9997 % голосів. Тож подали позов на оскарження рішення міської ТВК, а згодом після програшу - обласної ТВК. Утім, програли вдруге. 

В партії наполягали, що ТВК допустила помилки та неточності на одній з дільниць у Рівному - замість 27 їм заразували 21 голос. В ТВК заявляли, що рішення було чинним та правомірним. 

"Суд відмовив у задоволенні наших вимог, що і варто було б очікувати. Відмовив, бо вони вважають, що 24+3=21, оце я одне формулювання зрозумів. Наші подальші дії – продовжувати опозиційну діяльність не у складі депутатів, як ми і були", – сказав Суспільному після оголошення рішення керівник рівненського осередку ОПЗЖ Михайло Бузинарський.

За його словами, всі законні підстави для перерахунку голосів наразі вичерпані.

Читайте також:  ОПЗЖ вдруге відмовили у перерахунку голосів на виборах у Рівному