В Острозі закінчилося протистояння між двома кандидатами на посаду міського голови. За попереднім підрахунком голосів, новообраним мером став Юрій Ягодка, який з розривом у 70 голосів переміг на місцевих виборах у Богдан Туровича. Однак останній, звернуся до членів ТВК із заявою, зробити перерахунок голосів на шести дільницях, оскільки було порушення при транспортуванні бюлетнів. Цікавий факт, що заяви, які були подані до Острозької ТВК 1 листопада, датовані 26 жовтня, хоча кінцевий термін подачі був 29 жовтня. Третього листопада відбулося засідання Територіальної виборчої комісії, на якій остаточно оголосили перемогу Юрія Ягодки. На місці побували і наші журналісти.

Третього листопада в Острозькій міській територіальній виборчій комісії, відбулося засідання, на якому розглядалася заяви подані кандидатом на посаду міського голови Острога, Богдана Туровича, стостовно перерахунку голосів.

Оскільки заяви були подані 1 листопада, а датовані 26 жовтня, члени виборчої комісії задали питання Богдану Туровичу, де 6 днів були дані заяви?

Представник кандидата на посаду міського гоголови Юрія Ягодки, запитав о якій годині 26 жовтня на виборчу дільницю прибув кандидат Богдан Турович.

Додає, що був на дільниці о 07:45. Проте представник Юрія Ягодки має запереченнящо до цього.

На що Богдан Турович відповів, що для почтатку їм потрібно перевірити синхронізацію дзвінків. І що, на його думку це не є проблема, оскільки складання акту займає 5-10 хвилин максимум.

Голова Острозької виборчої комісії Едуард Новак, запропонував проголосувати за чи проти перерахунок голосів. Голосування відбулося на користь кандидата на посаду Острозької ОТГ Юрія Ягодки.

Ми хотіли запитати в Богдана Туровича, його думку стосовно ситуації. Нажаль, після закінечення засідання ТВК, його нам знайти не вдалось. А після прийняття цього рішення одним з наступних стало оголошення Юрія Ягодки новим міським головою Острога.

Читайте також: Міська ТВК офіційно оприлюднило результати виборів