Навіть якщо ви не організатор вечірки, а рядовий співробітник – корпоративне свято для вас не просто веселощі, а свого роду святкове продовження робочих буднів. Поведінка на корпоративній вечірці теж має свої тонкощі.

• Не вибивайтеся з колективу. Беріть участь у всіх конкурсах, проголошуйте тости на благо рідної компанії. Якщо всі співробітники на вечірці будуть у джинсах - навряд чи ви будете почуватися затишно у вечірній сукні. Та й зворотна ситуація теж не дуже корисна для вашої репутації. Тому, погодьтесь, який стиль одягу буде на вечірці. Для себе, незалежно від смаків інших, візьміть таке правило: за традицією, Новий рік варто зустрічати у всьому новому. У деяких країнах навіть є обряд, відповідно до якого з дому викидають все старе й непотрібне. Звичайно, не треба так чинити зі своїм одягом, але обновити гардероб однозначно треба. Будьте елегантні й неповторні!

• На корпоративній вечірці потрібно бути присутнім, навіть якщо ви не особливо любите гучні компанії. Інакше ваша відсутність буде розцінена як зневага до організації, до колективу й до керівництва. Свято організовується для вас, так беріть активну участь!

• Будьте товариські! Цілком природно, що у вас на роботі є свої друзі, але буде досить неправильно провести весь вечір винятково в їхній компанії. Корпоративна вечірка має на увазі спілкування між собою всіх працівників, навіть якщо вони працюють у різних відділах, різних філіях і не знайомі один з одним. Не варто у свято на когось дутися або перешіптуватися, побачивши щось незвичне. Бажано уникати панібратства, особливо з людьми, що займають вищі посади, не варто зайве розповідати під п'яну руку про себе.

• Обмежте вживання спиртного. У протилежному випадку ви ризикуєте показати себе перед колегами з непривабливого боку. Бути легковажним або любителем випити - це далеко не плюс вашої репутації. У той же час демонстративно відмовлятися від випивки теж не варто. Найкраще взяти келих з вином і відпивати з нього потихеньку протягом усього вечора.

• Дорогий не подарунок, а увага. Бажано привітати тих колег, яких ви знаєте особисто і яким-небудь чином з ними зв'язані (наприклад, ваші робочі столи знаходяться в одній кімнаті). Подарунок не повинен бути занадто дорогим, щоб обдарований не почував себе зобов'язаним. Може бути достатньо навіть простої листівки.

• Не варто говорити про роботу і все, що з нею пов'язано: клієнти, курс валют, поставки, заробітна плата, інтер'єр офісу. Всі ці теми ви зможете обговорити й у будень. Свято, навіть корпоративне, має на увазі відпочинок. Нехай Новий рік почнеться з радісних вражень і дасть перспективу новому! Новий рік - час дивуватися й дивувати, вірити в існування Діда Мороза й Снігуроньки, добрих і злих чарівників, радіти новорічній ялинці.