Щойно рівняни завершили голосувати - на виборчих дільницях розпочався підрахунок голосів. Хто це встиг зробити першим, тому не довелося довго стояти під Рівненською міською ТВК аби здати пораховану кількість голосів. Всі інші провели під стінами будівлі чимало часу, не спавши усю ніч. Це викликало і чимало невдоволення. З подробицями Ольга Мосійчук

Десять метрів за 5 годин. Саме так за словами представників виборчих дільниць рухається черга під міською ТВК. Тому коли до них виходить представник територіальної виборчої комісії, своїх емоцій не стримує ніхто.

У ТВК пояснюють, саме через велику кількість бюлетнів, тут зібралася така черга людей. Крім того, самі вони також цієї ночі не спали.

Втім людей, які з 7 ранку тут стоять і своєї черги так і не можуть дочекатися, це обурює. А особливо коли доводиться стояти в скупченні людей під час пандемії коронавірусу.

Ще однією причиною тривалої перевірки голосів, говорять в ТВК, є невірно поставлені цифри на протоколах. Що пов'язують із втомою людей.

Менш емоційно реагує на всю ситуацію, яка склалася, голова дільниці, яка працює у виборчому процесі з 1991 року. Каже, найбільше її обурює ситуація коли від певної дільниці спершу люди займають чергу, і лише потім їм підвозять пакунки з бюлетнями.

Натомість у ТВК, попри сварки та невдоволення голів виборчих дільниць, прийняти протоколи очікують від усіх дільниць. Адже працюють вони практично без перерви. Станом на 16.30 вже прийняли протоколи у половини дільниць Рівного.

Читайте також: Явка на місцевих виборах: скільки рівнян проголосувало?