З власними ручками, без дітей та не більше трьох осіб на один стіл видачі бюлетенів. За таких умов цьогоріч доведеться голосувати рівнянам на виборах. Крім того, віддати свій голос за кандидата зможуть навіть ті, хто перебуває на самоізоляції. Яких правил виборці мають дотримуватись цьогоріч - дізнавалась Яна Євтушок.

Останніми днями Рівне нщина почала бити рекорди. Більше двохсот нових хворих на коронавірус щодоби. Станом на 13 жовтня, на Рівне нщині у ковідних лікарнях перебуває 592 особи.

Попри таку статистику, вибори на Рівне нщині планують провести. Задля цього, кабінет міністрів України затвердив порядок здійснення протиепідемічних заходів. Зокрема, громадянам рекомендовано не брати дітей на виборчі дільниці. Усім виборцям, які прийдуть голосувати, мірятимуть температуру. Зауважимо, віддати свій голос за кандидата зможуть навіть ті, хто перебуває на самоізоляції.

Натомість, члени дільничих виборчих комісій повинні бути одягнуті в засоби індивідуального захисту. Це рукавички, маска або распіратор, а також щиток. Створення належних умов з дотриманням усіх протиепідемічних заходів забезпечують органи місцевого самоврядування.

Додамо, 23 жовтня, не пізніше 20 години, виборець, який знаходиться вдома на самоізоляції повинен подати до територіальної виборчої комісії заяву. У ній має бути підтверджено медзакладом, що цей громадянин хворий на ковід. Тоді він зможе проголосувати вдома. Проте яким чином хворий на коронавірус подаватиме заяву поки не відомо.

Читайте також: Міська влада може змінити час пільгових перевезень