Джерело: Голос України
Наразі фермер облаштовує господарство, куди незабаром переведе 13 корівок.

Про це повідомляє Голос України.

У минулому заробітчанин 39-річний Ігор Коц родом із Балаховичів Володимирецького району Рівне нської області відкрив перспективне сімейне фермерське господарство.

За словами Ігора, усе розпочалось з того, коли на заробітках за кордоном йому не заплатили. Тож чоловік повернувся додому і зрозумів, що потрібно щось змінювати.

Випадково натрапивши в інтернеті на відеоролик рівненської компанії, що спеціалізується на створенні та підтримці фермерських господарств, Ігор вирішив ризикнути та подати заявку до інвестора.

Це засновники кластеру "Натуральне молоко". Вони хочуть створити на Рівне нщині до десятка сімейних ферм із залученням власних грошей та грошей канадського уряду.

Згодом представники зв’язались з чоловіком, зустрілися, обговорили подробиці і підписали договір.

Читайте також: Сезон закруток. Скільки коштують огірки та як їх маринують господині?

За умовами договору інвестори надавали безвідсотковий кредит, допомагали з усіма юридичними і фінансовими питаннями, керували процес запуску і ведення бізнесу, а також надавали стартовий капітал на оренду і реконструкцію приміщення, закупівлю корів, а обладнання віддали у кредит за півціни.

На запуск ферми Ігор Коц витратив майже 700 тисяч гривень. У цю суму увійшло все, що необхідно для старту тваринницького бізнесу. 125 тисяч гривень інвестори виділили на реконструкцію приміщення - на 10 місяців без відсотків. 75 тисяч дали на обладнання. При цьому Ігор має повернути лише 50% вартості. Ця оплата починається після того, як він погасить 125 тисяч, взяті на реконструкцію. 440 тисяч - на закупівлю корів. Повернення позики - уже під 15% річних. Але фермер починатиме розраховуватися після того, як виплатить попередні безвідсоткові кредити. І 20 тисяч - придбання приміщення. Оренду території поки що оформлюють.

Зокрема, фермер зазначає, що окупність такої сімейної ферми за хороших кормів і надоїв у середньому 2,5 року. Додає, що у день надоюють у середньому 130 літрів молока, а зберігають у спеціальному холодильнику.

Читайте також: Регіональна кухня: що жителі Полісся люблять збирати у лісі?