Автомобіль, який збив курсанток, Київ, 25 серпня 2020 року
Дівчині ампутували ногу й збирають гроші на лікування.

У Києві на території військової частини 25 серпня нетверезий майор ЗСУ Володимир Холодний скоїв наїзд на трьох дівчат-курсанток Української військово-медичної академії, передає ZAXID.NET. Їх у важкому стані доставили у військовий шпиталь, двом з них ампутували ногу. Волонтери збирають гроші на лікування постраждалих.

Київська волонтерка, яка опікується травмованими у шпиталі, Наталія Воронкова розповіла ZAXID.NET, що це погодили з дівчатами та їхніми родинами. Допомогу збиратимуть на один рахунок для всіх трьох постраждалих і розподілятимуть відповідно до потреб: 5168 7456 0514 9878 (Воронкова Наталя).
 
«Ми не знаємо, які будуть потреби в Галини після переломів. Також є питання вартості протезування Тетяни і Саші. Зараз їх лікують безкоштовно, але гроші на протезування виділять як на звичайних громадян, а не потрійну суму, як учасникам АТО. А це найдешевший протез», — розповіла ZAXID.NET волонтерка Наталія Воронкова.
 
За її словами, у 23-річної Галі Николин на одній нозі відкритий перелом, на іншій – закритий. У 24-річної Тетяни Ніколаєвої з Рівне нщини ампутована одна нога. В 23-річної Саші Гуй з Кіровоградщини ситуація найскладніша, тому що дівчина має супутнє захворювання, у неї ампутували одну ногу, вирішують питання щодо ампутації другої. 
 
Як додала волонтерка, за інформацією очевидців інциденту, дівчата не були знайомі між собою, вони чекали на отримання військової форми. А Володимира Холодного вони знали, адже напередодні його представили дівчатам як офіцера курсу (на зразок куратора чи класного керівника у школі).
 
«Він здійснив наїзд не з першої спроби. Гучно включив музику, зробив одне коло у їхньому напрямку, дівчата встигли відскочити на сходи, а з другої спроби він виїхав на сходи, де їх і переїхав», — каже Наталя Воронкова.
 
Швидку і поліцію на місце викликали інші курсантки, які були очевидцями.
 
Нагадаємо, п'яний майор ЗСУ збив трьох курсанток, які стояли на території військової частини у Києві, двом з них ампутували по одній нозі. Військовий був у сильному стані сп'яніння (2,9 проміле), його затримали і взяли під варту. 46-річний майор Володимир Холодний почав працювати в академії у липні, раніше він служив в АТО.

Читайте також: Як на Рівне нщині буде відзначатися День пам`яті захисників України?