Завтра, 29 серпня, в Україні відзначається День пам`яті захисників України, які загинули у боротьбі за Незалежність України. Саме у цей день у 2014 році відбулася трагічна подія - "Іловайський котел", через російську агресію. Саме на полях соняшників загинуло сотні борців, тому соняшник є одним із символів скорботи цієї дати.

Про це йшлося сьогодні, 28 серпня, на традиційному брифінгу Рівне нської ОДА. 

"На Рівне нщині , завтра, о 10 годині буде оголошена загальнонаціональна хвилина мовчання і вшанування пам`яті загиблих борців за Україну. У Рівному та Рівне нському районі будуть проходити вшанування загиблих. Наголошую і хочу закликати всіх наших громадян, всі, які цінують життя, які були віддані за нашу державу, в останню війну, яка зараз продовжується на Сході - прийняти максимальну участь. Що стосується міста Рівного, у нас відбудеться  покладання квітів о 9 годині на кладовищі "Нове" та о 9:55 біля дошки пам`яті Героїв Небесної Сотні" - розповів Сергій Подолін. 

Також перший заступник голови Рівне нської ОДА розказав, як держава турбується за сім`ї загиблих. Він зазначив, що відповідні функції держави по забезпеченню виплат та житла ведуть органи соціального захисту. Кожна сім`я забезпечується житлом. Цю інформацію висвітлюють через соціальних захист.

Крім того, Сергій Подолін наголосив, особливу увагу сім`ям загиблих Героїв важливо приділяти не лише у День пам`яті захисників України, адже вони віддали найдорожче у своєму житті - своїх близьких. 

Читайте також: Covid-19 vs навчання у вишах: що планують робити студенти?