27 серпня завершується Успенський піст, а тих, хто його пройшов, попереду чекає вихід з поста. Дізнайтеся, як правильно і без шкоди для здоров'я вийти з посту.

Чим довше триває утримання від їжі тваринного походження, тим довше повинен бути період повернення до звичного режиму харчування. Дайте організму час на реабілітацію.
 
Організм людини - як точний механізм, який може пристосуватися практично до будь-яких змін. Введення продуктів тваринного походження вимагає деякої обережності. І не тому, що надходять якісь нові речовини, а тому, що ті ж білки і жири тваринного походження в період виходу з поста, можуть надійти відразу у великій кількості. А травна система починає відчувати досить велике навантаження. Тому перші один-два тижні сприймайте, як реабілітаційний період організму.
 
Принаймні перший час після посту утримайтеся від вживання жирного м'яса. Шашлики, ковбаси та інші жирні м'ясні смаколики перший тиждень повинні бути в дуже невеликій кількості.
 
 
Віддавайте перевагу нежирним стравам. Починайте вводити білок поступово - спочатку у вигляді нежирних курячих бульйонів, невеликою кількістю птиці і яєць.
 
Перші тижні після посту намагайтеся готувати їжу з мінімальним вмістом жиру. Адже крім рослинного масла в раціоні з'явиться жир і тваринного походження. А це може виявитися великим випробуванням для підшлункової залози.
 
Не зловживайте алкоголем. Ця порада актуальна завжди, але після посту - особливо. Знайте міру, інакше ризикуєте сп'яніти, адже ваша печінка за час посту зменшила вироблення ферменту, що розщеплює алкоголь. Одного келиха сухого вина більше, ніж достатньо. І то виключно в супроводі їжі.