Ідеї, яким саме він має бути, зараз збирають.

Про задум замінити скандальний пам'ятник на інший, написав на своїй сторінці у соцмережі здолбунівчанин, письменник Сергій Гридін.

За його словами, вже досягнуто домовленість про те, що майбутній монумент не лише вшановуватиме загиблих, а й віддасть данину поваги тим, хто пройшов пекло війни.

- Реально хочеться аби цей знак не став черговою «могильною плитою» і символом несмаку. Саме тому триває пошук креативних ескізів, втіленням яких буде якісний виріб, актуальний багато-багато років, що впишеться у дизайн площі і стане її окрасою.

Кошти на виготовлення планують зібрати з різних джерел, в основному від учасників АТО та членів їх сімей, небайдужих, місто також обіцяло долучитися, розповів голова Здолбунівської спілки учасників бойових дій Андрій Токарчук.

- Хочемо обрати такий проєкт, який сподобається усім. Тому вирішили не спішити, якщо до Покрови не встигнемо - то нічого, краще почекати, щоб не вийшло як минулого разу.

За словами пана Андрія, вже є п'ять проєктів, серед яких пропозиції і здолбунівчан і рівнян. Збиратимуть ідеї до 27 серпня, за тим їх розглянуть учасники спілки, а потім виставлять на обговорення громади Здолбунова.

Втім, кажуть, дати умовні. Адже потрібно, щоб знак не лише сподобався АТОвцям, а й гармонійно вписався у архітектуру майдану.

Нагадаємо, у серпні минулого року на площі Героїв Майдану у Здолбунові встановили пам'ятний знак. Щоправда, самі жителі міста його дизайну не зрозуміли.

Читайте також: У Здолбунові встановили пам'ятник загиблим героям, який обурив мешканців міста

Як його тільки не називали: фалос, жах, "позоріще"...

Тож через насмішки у грудні пам'ятник обгорнули тканиною. А вже у квітні цього року демонтували.

Читайте також: Через насмішки, пам`ятник у Здолбунові обгорнули тканиною

До слова, витратили на нього 100 тисяч гривень з міського бюджету...

Тепер же збирають ідеї для нового монументу.

Читайте також: Чи дозволяють у Рівному "не школярам" гратися на майданчиках освітніх закладів?