У Рівному реалізовують освітні проекти громадського бюджету, які були подані у 2019 році. Тоді, чимало містян нарікали на те, що кошти громади не потрібно витрачати на такі проекти, оскільки вони вузькоспеціалізовані, та й майданчики, які будуть зведені на території школи будуть обмежені в доступі для інших. Зараз вже завершені два проекти громадського бюджету у ЗОШ №13: міні-футбольне поле та спортивно-тренажерний простір. Наша Інеса Пославська навідалась на територію школи. Чи "ганяють" там жителів мікрорайону - дивіться далі у сюжеті.

Тренажери на території ЗОШ №13 встановили за кошти громадського бюджету, а це 250 тисяч гривень. Автор проекту - вчитель фізкультури тієї ж школи. Встановили тренажерно-спортивний простір в період карантину. Зараз тут займаються діти, які проживають неподалік.

Ще один проект, який реалізували на території ЗОШ №13 - встановлення міні-футбольного поля зі штучним покриттям. Його вартість 1 мільйон гривень.

Коли ці два проекти перебували на етапі голосування, чимало рівнян сумнівалися в тому, що жителі мікрорайону зможуть ним користуватися, а тільки учні освітнього закладу.

Зараз тренажерний майданчик та футбольне поле біля школи у вільному доступі.

Втім, якщо одразу після встановлення футбольного поля рівняни дотримувалися цих правил, то зараз не всі. Ба більше, вигулюють тут собак.

У проекті громадського бюджету передбачено встановлення огорожі навколо міні-футбольного поля. Поки що її не зробили. Автор проекту каже, замок повісять, але користуватися полем зможуть і учні, і жителі мікрорайону.

Автор проекту громадського бюджету, сподівається, що зможуть огородити міні-фубольне поле до початку навчального року, оскільки його покриття знищать ще до того, як сюди ступить нога школяра.

Читайте також: Шкільний автобус чи ремонт дороги: Корецька РДА вирішила куди витратити кошти