В обласному центрі оголосили про старт унікального проєкту - «Народний кандидат».

У Рівному кожен охочий може запропонувати свого кандидата у депутати міської ради. Таку безпрецедентну акцію започаткувала у нашому місті політична партія «Слуга народу».

Таким чином партійці пропонують долучитися до роботи у команді тим, хто готовий зробити місто кращим. Висунути кандидата може трудовий колектив, громадська організація, експертна спільнота або навіть партія, яка вирішила самостійно не балотуватися у міську раду. Подати свою анкету може й кандидат самостійно.

- Головне, кандидата має підтримати не менше 10 чоловік, а ще він повинен презентувати свою програму, своє бачення розвитку міста, - каже голова Рівне нської обласної організації політичної партії «Слуга народу» Юрій Ліпський.

Ці програмні цілі кандидат повинен вказати у своїй анкеті, яка пройде обговорення на онлан-ресурсах партії.

- Ми дійсно хочемо залучити до команди, до політики людей, фахівців у різних галузях, активних громадян, представників громадських організацій. Тому що такі речі важливі саме під час місцевих виборів, тому що саме такі люди повинні безпосередньо брати участь у розбудові області, міст, селищ та сіл, - каже народний депутат України Олександр Салійчук.

Прийом заявок в електронній формі триватиме упродовж двох тижнів - до 30 серпня. Інформація про всіх учасників проєкту буде розміщена на сайті осередку партії «Слуга народу» у Рівному та Facebook-сторінці https://www.facebook.com/snrivne/.

Для висунення кандидата необхідно заповнити реєстраційну форму: https://forms.gle/9sT8yq7UKptj37Qz7.

До слова, вже є перші учасники проєкту – це підприємці Євген Савчук та Олександра Коваленко, які переконані: конкурс дає можливість обирати не лише людину, а й ідею, з якою вона прагне пройти у раду.

З 31 серпня по 4 вересня триватиме громадське обговорення ідей та біографій кандидатів. Окрім того, їх чекає співбесіда з керівниками напрямів у місті та лідерами партії на Рівне нщині . Визначать переможців проєкту «Народний кандидат» на початку вересня на прес-конференції. Їх кандидатури у подальшому розглядатимуть на конференції Рівне нського обласного осередку політичної партії «Слуга народу» під час формування виборчих списків до Рівне нської міської ради.