Вишневе вино відрізняється особливим солодким смаком з пікантною гірчинкою. Найсмачніше вишневе вино - це, звичайно ж, домашнє! Читайте далі як приготувати його самостійно.

Для домашнього виноробства можна використовувати будь-який сорт вишень. Але найкраще підійдуть темні вишні, що володіють кисло-солодким смаком. Можна взяти для вина і солодкі сорти, але тоді напій не буде мати виражений смак і характерну кислинку.
 
Як приготувати вишневе вино в домашніх умовах?
 
Ягоди для вина повинні бути цілими без пошкодження і гнилі. Для класичного вина кісточки не видаляються, адже це надає вину гірчинку.
 
Насамперед готуємо сусло. Для цього вишні з кісточками потрібно подрібнити в глибокій тарі або віджати руками, видавлюючи сік. Повинна вийти мезга - суміш вишневих кісточок, м'якоті і соку.
Мезгу потрібно змішати з водою в рівній пропорції і додати цукор. На 1 кг мезги потрібно близько 700 г цукру. В мезгу краще додати столову ложку сухих дріжджів на кожні 15 л мезги з водою.
 
 
Після цього ємність щільно накривається кришкою і замотується рушником зверху, її потрібно поставити в темне прохолодне місце. Через пару днів сусло стане бродити. Кожні 2-3 дні його потрібно швидко помішувати, щоб маса не встигала насититися киснем. Після закінчення бродіння ємність потрібно залишити на 5 днів у спокої. За цей час мезга підніметься і її легко можна буде зібрати ситом.
 
Очищений сік залишають бродити вдруге в закритій ємності ще на 5-7 днів. Коли піна зійде, бродіння закінчено. Візьми шланг і опустіть його кінець на дно ємності, злийте перебродивший сік в іншу ємність. Там вино буде доходити 10-15 днів. Після цього вишневе вино переливають в скляну тару.
 
Молоде вино можна пити через 50-60 днів після приготування мезги, а для більш зрілого смаку вино тримають ще 4-5 місяців.