21 лютого в Рівному стартує проект, спрямований на активну молодь віком від 15 до 30 років, яка прагне самовдосконалення, любить спілкування, бажає отримати нові знання, вміння та практичні навички й здобути нових друзів.


Це - Школа універсального журналіста, яка є спільним проектом телерадіокомпанії “Рівне 1” та Видавничого дому “ОГО”. Цьогоріч ШУЖ виповнюється 5 років, з її стін вийшло вже понад дві сотні випускників. Нинішня школа буде вже чотирнадцятою.

- Наша аудиторія — це старшокласники, студенти та молодь, яка цікавиться роботою журналіста, - розповідає керівник проекту ШУЖ, головний редактор Видавничого дому “ОГО” Віталій Голубєв. - Це і учні 10-11 класів, які хотіли б  краще підготуватись до вступу на відповідну спеціальність, отримавши більше інформації, елементарний практичний досвід, публікації та рекомендації для творчого конкурсу. І студенти, які свого часу хотіли вступити на журналістику, з різних причин не змогли, але інтерес до роботи кореспондента, телеведучого та бажання спробувати себе в цій ролі — не втратили. І просто активна молодь, яка розуміє цінність знань, корисних контактів, готова самовдосконалюватись, покращувати навички спілкування для успішної кар'єри та цікавого, насиченого життя.

Навчання у ШУЖ триває 10 вечорів по 2 години, впродовж двох тижнів, крім суботи та неділі. Основна тема занять - як отримувати інформацію та перетворювати її на журналістські матеріали. Теми окремих занять: новини, джерела інформації, техніка інтерв'ю, правові та економічні аспекти роботи журналіста, риторика в роботі журналіста. По закінченні випускники отримують диплом, підтримку в подальшій журналістській діяльності, можливість стати позаштатними авторами Рівне нського інформаційного порталу ogo.ua, брати участь у телезйомках. А одинадцятикласники — допомогу в підготовці матеріалів для творчого конкурсу при вступі на спеціальність “Журналістика”.

Хочете дізнатися більше? Вирішили подати заявку на ШУЖ?
Пишіть на e-mail: vg2001@ukr.net