фото ілюстративне
Щоденні істерики говорять про те, що ваше життя зараз належить не вам. Ви пишете, що не хочете заподіяти ще більше болю мамі, братові, хлопцеві. Яку біль ви вже їм заподіяли?

Об'єктивно ви зробили щось погане, або почуття провини викликано маніпуляціями з боку батьків і їх несхваленням вашого справжнього вибору? У вас внутрішній конфлікт: ви намагаєтеся жити так, щоб виправдати очікування близьких, отримати їх любов, але при цьому зраджуєте себе і йдете абсолютно не в тому напрямку, який вам дійсно подобається. Ви «головою розумієте, що робота непогана», але всередині у вас істерика - це говорить про те, що ви намагаєтеся себе придушити, переконати в правильному.

За яким принципом ви зараз вибираєте роботу?

Що найбільше вам доставляє дискомфорт в ній? Чим вам насправді хотілося б займатися? Спробуйте уявити, що близькі підтримають ваш будь-який вибір - якому заняттю ви б віддали перевагу?
Спроба з метою мотивації порівнювати своє життя з життям людей в несприятливих умовах буде викликати в вас тільки почуття провини і ніяк не допоможе просунутися до вирішення проблеми. А проблема не в тому, що ви погана, а в тому, що намагаєтеся прожити своє життя для інших людей.
При цьому кожен з нас всередині себе відчуває тою самою - свій, правильний - шлях, який принесе задоволення, щастя, реалізацію. Але ми вперто не хочемо на це дивитися через внутрішній страх не виправдати надії близьких, розладнати їх і стати «поганою».
Зрозумійте, що почуття інших людей - це їх зона відповідальності, як би егоїстично це не звучало. Але ваше життя, ваш вибір роботи, яка буде подобатися саме вам, ваші дії, націлені на отримання щастя для себе, - це ваша відповідальність.
Чи продовжувати терпіти роботу або дати собі час? Психологи рекомендують стати до себе більш уважною і зрозуміти, чого ж хочете саме ви. Бути більш уважною до своїх почуттів і причин, їх викликали. Щодо продовження - вирішувати тільки вам. Якщо ситуація зараз зобов'язує працювати, то паралельно можна шукати вакансію, яка вам була б цікава, або вчитися тому, що вам цікаво.
Також можна отримати кілька консультацій у психолога, щоб структурувати свої думки, зрозуміти переживання і знайти те, чого вам хочеться насправді.