фото ілюстративне
Виховання дитини полягає не тільки в правилах, які ви встановлюєте всередині сім'ї, і постійній участі в житті дитини. Часом батьки не хочуть приймати той факт, що їх спілкування між собою і з іншими дорослими чудово вбирається незміцнілої психікою.

Виховання дитини полягає не тільки в правилах, які ви встановлюєте всередині сім'ї, і постійній участі в житті дитини. Часом батьки не хочуть приймати той факт, що їх спілкування між собою і з іншими дорослими чудово вбирається незміцнілої психікою.

Жорстка критика інших людей

Немає людини, яка б не оступався, це нормально. При цьому багато хто з нас люблять давати різку і часом несправедливу оцінку діям інших людей. Пояснюючи дитині, що, припустимо, що переходить на червоне світло людина мало не «ганьба всього людства», ви вчите дитину ділити світ на чорне і біле. Якщо ви хочете розповісти дитині, як потрібно чинити в тій чи іншій ситуації, намагайтеся робити це без оціночних суджень на адресу іншого, особливо незнайомої вам людини.

Обговорення вчителів

Напевно, кожен батько ні-ні, але скаржився на шкільного викладача. Так, вчитель не завжди може знайти спільну мову з дитиною і ви теж повинні захоплюватися викладачем. І все ж важливо пам'ятати, що від цієї людини залежить успішність вашої дитини, крім того, ваш негатив в сторону вчителя надасть дитині «ведмежу послугу»: своїм ставленням ви дасте відмашку на повне ігнорування слів і прохань викладача, тим самим ви мимоволі збільшите конфлікт. Причому це стосується не тільки шкільних вчителів, а й інших дорослих, які так чи інакше взаємодіють з вашою дитиною.

Менше політики

Буває важко втриматися від коментаря, проходячи повз телевізора, де йде чергове політичне ток-шоу. Дитині в принципі непросто дається ця тема, особливо якщо ми говоримо про молодших школярів, все, що ви висловлюєте вголос, підхоплюється дитиною і транслюється в невідповідних для цієї теми місцях. Будьте акуратніше.

Табу на критику родичів

Ви можете ненавидіти мати свого чоловіка або ж ваш партнер категорично проти вашої бабусі у власному будинку, але для ваших дітей - це улюблені і рідні люди. Ваша критика і негатив в їх сторону абсолютно незрозуміла дітям, а нерозуміння веде до тривожності. Особливо часто проблеми виникають між матір'ю і батьком, при цьому кожна зі сторін намагається «переманити» дитини на свій бік. Пам'ятайте, що ні до чого, крім розгубленості, яка потім зміниться злістю на вас обох, ваші дії не призведуть.

Катаклізми

У світі щороку відбуваються події, які людина не в змозі контролювати, чого тільки варта недавня пандемія. Звичайно, у дитини можуть виникнути питання, чому звичне життя так різко змінилася або ж про що так напружено кажуть викладачі в школі чи в гуртку, ваше завдання - пояснити непросте питання на доступному дитині мовою, без шокуючих його свідомість подробиць і ймовірного результату. Діти більш сприйнятливі до поганих новин і недоросла психіка може просто не витримати.