фото ілюстративне
Гармонійні стосунки неможливо побудувати без роботи над ними з обох сторін, але коли один з партнерів страждає від психічного розладу, створити комфортну атмосферу стає максимально важко.

Причому розпізнати психопата часто не так просто - людина, як правило, виключно приваблива і не викликає підозр, поки ви не ввійдете з ним у тісний контакт. І все ж, як відрізнити важкий характер від справжнісіньких розладів?

Він ставить себе вище вас

Справжній психопат не потерпить, щоб партнер у чомусь перевершував його самого. Ви постійно будете чути фрази на кшталт: «Ти нічого не вмієш», «Ким би ти була без мене» і т. Д. Все це робиться з однією метою - придушити вашу волю, взяти під контроль ваші емоції і ввести вас в залежність. Ви і самі не помітите, як почнете догоджати авторитарному психопату.

Вас перевіряють байдужістю

Єдиним, і то сумнівним, плюсом відносин з психопатом можна назвати непередбачуваність у відносинах: сьогодні він клянеться у вічній любові і ви відчуваєте себе немов у казці, проте вже на наступний день вас начебто немає - психопат наполегливо вас ігнорує, а ви не розумієте, що сталося. Гірше того, байдужість часто переростає в агресію. Такі емоційні гойдалки досить серйозно підривають психіку.

Він ніколи не визнає свою провину

Як ми вже говорили, для психопата важлива влада над партнером, а для підтримання авторитету йому не пристало визнавати провину в чому б то не було. Більш того, якщо ваша друга половинка дійсно провиниться, винні все одно опинитеся ви - тому що ви апріорі винні в усіх негараздах в стосунках. Будьте уважні до таких моментів, вони повинні вас насторожити.

Він маніпулює хорошим ставленням

На самому початку відносин партнер виконуватиме всі ваші капризи, дарувати подарунки і радувати вас з будь-якого приводу. Однак не поспішайте радіти - як тільки ваші стосунки стануть трохи ближче або ж ви вступите в шлюб, психопат відірветься по повній. Головна мета його змусити вас втратити пильність, а потім змусити повністю підкоритися, коли буде вже пізно різко рвати відносини.

Він буде зраджувати

Людина, якій не знайома прихильність і глибокі почуття, швидко охолоне і починає шукати нову «жертву» для підживлення емоцій. Як показує статистика, більше половини всіх зрад відбуваються у відносинах, де один з партнерів - психопат. Як тільки він «награється» швидкоплинний роман зійде нанівець, але він тут же відправиться на пошуки нових вражень.