2020 року свято Трійці випадає на 7 червня. Трави та зелень цього дня мають магічне значення. Тому, у свято Трійці за традицією підлогу храмів і будинків встеляють аїром, ікони прикрашають березовими або кленовим гілками.

 Здавна вважається, що Троїцькі трави захищають будинок від непрошених та злих гостей, нечистої сили.  Зібрані та освячені на Трійцю трави сушили і використовували при лікуванні хвороб: вважалося, що сила лікарських рослин в ці дні посилюється.

Які ж трави варто освячувати?
 
За давніх часів вважалося, що чебрець  дарує людям силу і душевний спокій. Чебрець -  жіноча трава, яка допомагає завагітніти, легко народити, виростити і виховати дітей, оберігає сім'ю. Ніжний пряний запах чебрецю притягує в будинок бажаних гостей і нареченого для незаміжніх дівчат, допомагає виконати бажання.
 
Також, чебрець сушили і клали в подушки - для міцного сну. Жінки зашивали сушений чебрець в ладанку і давали чоловікові: вважалося, що він заспокоює буйних вдачею.
 
Відвар з чебрецю може допомогти в боротьбі зменшити болі шлунка, кишечника і болі в суглобах.
 
 
Аїр або Ангельська трава гармонізує атмосферу в будинку, заряджає позитивною енергією. Відварами з аїру споліскують волосся для зміцнення і кращого росту.
 
Любисток - трава любові і привороту, жіноча, дівоча трава, вважається, що вона притягує щастя і любов в будинок. Наші бабусі вірили, що любисток захищає від усього поганого, один з головних оберегів, домашній талісман щастя і благополуччя. Раніше любисток ріс біля кожного будинку, його вплітали у вінки незаміжні дівчата, прикрашали весільні вінки та букети, відвар додавали у воду для купання немовлят. Свіжий листочок любистку допомагає зняти головний біль.

Полин захищає від нечистої сили, лихого ока, відлякує мишей і тарганів. Відвари полину заспокоюють нервову систему.
 
М'ята створює атмосферу любові, підтримує гармонію і благополуччя, захищає від поганих людей, допомагає притягувати гроші. Кажуть, якщо носити в гаманці листочки м'яти, то гроші будуть примножені і ніколи не будуть витрачені даремно.
 
Троїцьку траву приносять в будинок, її ховають за іконами чи кладуть під подушку - для хорошого сну і здоров'я.