Пів життя роботи в ательє. У Дубно 82-річна бабуся вирішила допомогти місцевим мешканцям у час пандемії і попри свій поважний вік, нашила кілька десятків захисних масок. Одночасно з нею працювали й волонтери. Разом нашили більше 4 тисяч засобів захисту, які безкоштовно роздавали всім охочим. Свою діяльність не припинили і далі продовжують допомагати людям. Про небайдужість звичайних людей у час пандемії, дивіться у наступному сюжеті циклу "Підтримай своїх"

Ось так у березні дубенчанка Лідія Хомич шила захисні маски. Не поспішаючи, адже погано бачить. Жінці 82 роки. Частину життя пропрацювала в ательє.

"Машинці моїй років 50. я проробила 30 років в ательє. Так що я на помацки шию," розповідає пані Лідія.

Скільки нашила захисних масок за березень - квітень, жінка вже не згадає. Каже, не рахувала. Сьогодні засоби захисту вже з'явились в аптеках, тому шити їх перестала. Працює нині на городі.

Водночас з пані Лідією шили маски і дубенські волонтери. Вже не перший рік допомагають армії. У час пандемії вирішили допомогти дубенчанам із засобами захисту, яких не було. Як працювати за швейною машинкою довелось згадувати і вчитись.

Цей випадок став для жінок поштовхом. Шили маски вдень і вночі. Роздавали безкоштовно підприємствам, пенсіонерам, всім хто просив.

За два місяці жінки нашили більше 4 тисяч захисних масок. Нині вже цього не роблять бо немає потреби. У волонтерок лишились певні кошти, які люди давали за маски. Тому вирішили допомогти малозабезпеченим родинам Дубна. Закупили продукти, допомогли у цьому і звичайні містяни, також підприємці.

Коробки з продуктами сьогодні передають родинам Дубна, які цього потребують.

Волонтери ще роздаватимуть продуктові набори. Адже у Дубно 130 родин потребують допомоги. А ми продовжуватимемо ініціативу "Підтримай своїх" у наступних сюжетах. Тому якщо Ви або хтось із ваших знайомих, близьких чи друзів займається волонтерством у період карантину повідомте нам на номер гарячої лінії 096 11 40 011.

“Проект здійснено в рамках проекту за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Media Development Fund of the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.”