Спідвеїст, який рятує життя пацієнтів під час карантину. Марку Левішину 19 років. Він відомий спортсмен в Україні та Європі. З ним підписали договори престижні спідвейні клуби Латвії та Чехії. Поміж гонками - хлопець рятує життя іншим, адже він працює фельдшером в станції швидкої медичної допомоги. Карантин дещо вніс свої корективи - тренування та чемпіонати відмінились, тим часом хлопець не гає часу. Як він людям допомагає. Дивіться у наступному сюжеті циклу "Підтримай своїх".

Йому 19, а він вже відомий не тільки в Україні, а й за її межами. Марко Левішин спідвейний гонщик, багаторазовий призер чемпіонатів України.

"Мама до останнього думала, що я це зальотно, як то кажуть. Що поїжджу та й кину, а тато трошки був більше за. Бо він мене водив з самого дитинства на цей вид спорту. З 5-6 років ходив на змагання", - каже Марко Левішин.

І задивлявся на мотоцикли, на яких їздять відомі гонщики. А тепер і сам керує швидким двоколісним.

"Якщо все нове, то це двигун в районі 5 - 5 з половиною, 6 тисяч євро. А колеса, рама...вище" СТИК "Це дуже дорогий вид спорту. Самому важко витягувати всі витрати і покупки. Тобто в Україні навіть не має можливості купити запчастини. Не деяких, а ніяких не можна купити. Саме мінімальне, що можна купити, то це болтика і гаєчку купити".

Спортсмен брав участь майже у ста чемпіонатах.

"Перед гонками взагалі молюся Богу, щоб все пройшло добре...то люблю собі наспівувати якісь пісні", - каже він.

Марко готувався до наступного Чемпіонату, однак карантин вніс свої корективи - тренування припинилися.

"Бувало таке, що приїжджав з гонки і на наступний день зразу йшов на роботу", - розповідає Марко.

А працює хлопець - в станції екстреної медичної допомоги - фельдшером.

Проте бажання рятувати життя іншим стало невід'ємною частиною його життя. За 8 місяців роботи в екстреній медичні допомозі Марко Левішин стикнувся з різними випадками. А пандемія коронавірусу внесла неабиякі корективи у життя.

Додає, батьки хвилювалися. Однак самому показати острах - не можна. Потрібно рятувати інших, каже Марко.

У бригаді разом з Марком Левішином працює два фельдшера, лікар і водій.

За те що виїжджає на виклики до пацієнтів з підозрою на коронавірус - виплатили одноразову матеріальну допомогу.

У пацієнта підозра на коронавірус. Бригада одягає спеціальний захисний одяг.

На фельдшерів у таких костюмах пацієнти реагують по різному. Дивилися і казали "Що за космонавти приїхали"

Багаторазовий захисний одяг проходить спеціальну обробку, одноразовий після використання утилізують. Кожна хвилина на вагу золота, а тому потрібно одягатися швидко. І їхати - рятувати життя.

“Проект здійснено в рамках проекту за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Media Development Fund of the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.”