Як ОТГ Рівненщини співпрацюють з Європейським Союзом
64 об'єднані територіальні громади. Саме таку кількість ОТГ на Рівненщині затвердив Кабінет міністрів. Усі вони різні за розміром, фінансовими можливостями та досвідом. Однак, спільні в одному - для розвитку потрібно використовувати усі можливі способи. Серед них і підтримку іноземних організацій. Над чим працюють та з ким співпрацюють громади Рівненщини дивіться у сюжеті.

Очікування у кілька місяців і Рівне нщина нарешті отримала затверджений переспективний план формування ОТГ. 64 громади - це хороший показник, вважає керівник Рівне нського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Руслан Сивий, адже вдалося зберети невеликі, але спроможні громади. Програма “U-LEAD з Європою” працює на Рівне нщині з 2016 року й постійно відстоює інтереси ОТГ, надаючи громадам можливість навчатися.

За програмою "U-LEAD з Європою" в області створено чимало сучасних ЦНАПів. Один з них - у Шпанівській громаді, нині проект на завершальній стадії. А от проект по створенню добровільних пожежних команд тут вже активно діє.

За п'ять років роботи Привільненської ОТГ тут реалізували чимало проектів. За основу брали досвід Польщі, Словенії, Словаччини та інших європейських країн. Так, за сприяння європейських партнерів тут впроваджуєють ідею центру безпеки, два роки реалізують бюджет участі, а ще надихнулися новим досвідом:

На Рівне нщині , звісно, іще є громади, які лише починають свій шлях. Та вже можуть скористатися досвідом інших, який реалізовується за підтримки ЄС, у різних галузях.

Читайте також: Рівне нчан запрошують переглянути третій Польсько-Український Міст для Стартапів

На Рівне нщині продовжують перевіряти дотримання вимог карантину