Дякуємо за вашу працю! Плакат з таким гаслом нині прикрашає майже всі медичні заклади області. Його змоделювали, роздрукували і прикріпили біля лікарень, небайдужі рівняни. Останні впевнені, не лише засобами, а й словами можна висловити подяку медикам за їхню роботу у час пандемії. Більше подробиць про елементарні людські вчинки з великим змістом, дивіться у наступному сюжеті циклу "Підтримай своїх!".

Сьогодні медикам дякують у всьому світі. Адже вони ризикують власним життям у час протистояння невидимій загрозі. У кожній країні слова вдячності висловили по різному. Для прикладу, у США на Каліфорнійська вежі та музеї людини, розмістили слова вдячності. У іншому американському місті, окрім дерев'яного стенду на полі, встановили ще й прототип стомленого лікаря. На будинку у Барселоні розмістили плакат, який намалювали мешканці власноруч. А в Італії на будинку зобразили медика, який пригортає хвору країну. Ось такий плакат на паркані біля станції швидкої допомоги розмістили у Києві. У Рівному теж вирішили підтримати своїх.

Читайте також: #Підтримайсвоїх: Волонтери назбирали півтора мільйона гривень для медиків Рівне нщини

Художник - дизайнер Аліна Оборська займалась макетом. Каже, працювала недовго. Вирішила не перезавантажувати темним тлом. Зробила акцент на веселих кольорах, з підтекстом, що все у нас буде добре!

"Зупинились на тому, що біле тло, чистота, простір, повітря. Зайвого завантаження не має. Першочергова увага на подяку. Часу зайняло не багато. Бо Вже булда ідея сформована великою кількістю людей. Вікторія була, інші дівчата, волонтери, медики, які розповідали про свій настрій. Щоб вони хотіли бачити, це не стосувалось конкретно цього макету, але ми розуміли, що люди очікують і жадають на даний момент," - розповідає  Аліна Оборська

 Анатолій Хімчук роздрукував такі банери, а волонтери розвезли їх по всіх опорних лікарнях області, також розмістили і на рівненських Центрах ПМСД, біля обласної лікарні, діагностичного центру. Плакати, з подякою медичному персоналу лікарень, підбадьорює, кажуть медики і надає наснаги для роботи.


"Подяки на даний час дуже важливі. Нарешті побачили медсестринство, яке велику роль відіграє у медицині. Люди кажуть, гроші. Гроші ні. Гроші нідочого. подяка, яка тут зараз вісить. Дуже багато волонтерів помагає. Дуже приємно і ці подяки надають нам наснагу на роботу," - каже  Інна Мельничук, старша медсестра відділення Рівне нської ЦМЛ.

 Колега, Юлія Морозовська каже, важко як фізично так і морально. По шість годин у захисних костюмах, лікувати і водночас підтримувати пацієнтів, адже родичів не пускають у лікарню.


"Коли медична сестра заходить у палату, вона не просто виконує свою роботу, вона повинна з ними спілкуватись. І коли вони бачать, що заходить хтось у костюмі, а це одні очі. Ніхто незнає, як нас звати, ніхто нас не запам'ятовує. 100 запитань, хто плачу, хто й дякує," - каже Юлія Морозовська, старша медична сестра відділення Рівне нської ЦМЛ

 Медпрацівники у свою чергу дякують волонтерам. Адже ті привозять продукти, питну воду, засоби захисту і не лише.

"От навіть цей плакат, я пам'ятаю, як я вранці зайшла і наші працівники його розгорнули і кажуть треба його повісити бо це ж слова вдячності. Дуже важливо їх чути. Нам не важливо якісь подарунки, презенти, нам достатньо слів. Коли людина тобі дякує і ти бачиш в очах щирість - це набагато важливіше ніж солодощі, квітка. Лікують словом. Нам надають наснаги слова вдячност," - розповідає  Юлія Морозовська.

Ми продовжуватимемо ініціативу "Підтримай своїх" у наступних сюжетах. Тому якщо Ви або хтось із ваших знайомих, близьких чи друзів займається волонтерством у період карантину, повідомте нам на номер гарячої лінії 096 11 40 011.  

До теми: #Підтримайсвоїх: Зібрали кошти і навчились шити - у Рівному голови міських ОСББ допомагають медикам

“Проект здійснено в рамках проекту за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Media Development Fund of the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.”