Спершу малозабезпеченим, а потім медикам. У Рівному голови міських ОСББ вирішили у час пандемії допомогти самотнім людям. Зібрали кошти на соцпакети, а також навчились шити маски та виготовляти антисептики. Не забули і про медпрацівників. Закупили останнім захисні щитки та костюми і віддали власноруч пошиті маски. Більш детально дивіться у наступному сюжеті циклу "Підтримай своїх".

"500 метрів білої резинки і 500 метрів чорної. Це 1000 кілометрів тільки резинки я відшила", - говорить голова міського ОСББ

Швейну машинку позичила у подруги, а маски навчилась шити за лічені дні. Рівнянка Олена Хомич вирішила допомагати людям у час пандемії. Спершу масками, яких так не вистачало.

"Нічого, крім резинки я не купувала. Все навезли, нитки і тканину. Оце все подароване.", - додає жінка 

За два тижні жінка нашила більше 1000 масок. Серед них дитячі та дорослі. Олена Хомич є головою міського ОСББ. Разом з іншими своїми колегами, вирішили допомогти рівнянам, які цього потребують.

"Виявили потребу, у першу чергу для себе потребу. Бо не вистачало не масок, ні дезінфікуючих засобів. Спочатку почали робити це для себе і зрозуміли, що є люди які цього теж потребують, живуть у нашому будинку, одинокі.", - говорить Надія Гвоздик

Голови ОСББ організували благодійну акцію для самотніх. Зібрали кошти з усіх небайдужих і сформували соцпакети для малозабезпечених людей. Овочі та бакалію розносили по квартирах.

"Це не було масово, це було у межах наших можливостей, було сформовано близько 214 пакетів", - додає жінка 

Одна з рівненських аптек надала безкоштовно дезінфікуючі засоби. Пізніше жінки почали виготовляти антисептики самотужки, разом з масками і роздавати малозабезпеченим. Дізнались і про потреби медиків. Спершу вирішили закупити захисні екрани. Роздавали сімейним лікарям у ПМСД, стоматологам, в обласний лабораторний центр та швидку допомогу.

Наразі жінки продовжують працювати. Сьогодні Надія Гвоздик передає продуктові пакунки від управління праці та соціального захисту, а також одного з супермаркетів, людям, які цього потребують. Не забувають і про медиків. Продовжують шити маски і радіють, що їхня праця не даремна.

А ми продовжуватимемо ініціативу "Підтримай своїх" у наступних сюжетах.. Тому якщо Ви або хтось із ваших знайомих близьких чи друзів займається волонтерством у період карантину повідомте нам на номер гарячої лінії 096 11 40 011. 

“Проект здійснено в рамках проекту за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Media Development Fund of the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.”