Поки вони ризикують власним життям заради нас, волонтери піклуються про їхній захист. Благодійний фонд "Серце дітям України" спільно з небайдужими рівнянами за період карантину зібрали понад 1 мільйон 500 тисяч гривень. За ці кошти вони купують сертифіковані засоби індивідуального захисту медикам Рівненщини. Як реагують лікарі на таку підтримку волонтерів, бачила наша Інеса Пославська. Більше дивіться у наступному сюжеті циклу "Підтримай своїх".

 Десятки коробок із засобами індивідуального захисту для медиків чекають на відправлення. Їх закупили волонтери благодійного фонду "Серце дітям України". Кошти жертвували активісти, підприємці та небайдужі у вайбер-спільноті "Стоп Коронавірус Рівне ".

"Тут практично 140 тисяч гривень зібрано. В основному це стали допомагати постійні донори, які долучилися за цих останні два місяці. Вже самі телефонують до нас і питають, що нам потрібно і скільки. Вже люди останнім часом менше стали жертвувати, оскільки вичерпалися ресурси," - розповідає директорка БФ "Серце дітям України" Марина КУЗМІЧОВА

Загалом за період карантину, завдяки волонтерам Благодійного Фонд "Серце дітям України", надали допомогу на суму 1 мільйон 500 тисяч гривень. Допомагає розвозити у медичні заклади Рівне нщини засоби індивідуального захисту активні рівняни та сім'я Марини Кузмічової.

Волонтери щотижня привозять захисні маски, халати, бахіли та інші необхідні речі засоби індивідуального захисту медикам. Сьогодні навідалися в станцію екстреної медичної допомоги Рівне нщини.

Всі засоби індивідуального захисту сертифіковані.

Це вже четвертий приїзд в центр екстреної медичної допомоги благодійників.

Медиків області забезпечують необхідним захистом з державного, обласного та місцевих бюджетів. Однак волонтерська допомога теж необхідна.

"Районні лікарні, які не є опорними - вони найбільше потребують допомоги. Так само потребує допомоги сімейні лікарі. Оскільки вони зустрічаються так само з, так само у них багато роботи з пацієнтами, адже всі сиділи вдома на карантині, але вкожного свої хвороби...в захисті повинен бути кожен медик", - каже Марина Кузмічова.

А тому передали засоби індивідуального захисту волонтери в Центр ПМСД "Ювілейний".

Медики самостійно звертаються до волонтерів і кажуть, що їм потрібно. Долучитися до доброї справи можете і ви.

"Наші реквізити можна знайти на Фейсбук-сторінці "Серце дітям України", так само на моїй приватній сторінці Марина Кузьмічова, так само в групі Стоп коронавірус Рівне . Там є наші реквізити і ми постійно викладуємо звернення, що потребують найбільше медики і які суми нам потрібні," - директорка БФ "Серце дітям України" Марина КУЗМІЧОВА

А ми продовжуватимемо ініціативу "Підтримай своїх" у наступних сюжетах.. Тому якщо Ви або хтось із ваших знайомих близьких чи друзів займається волонтерством у період карантину повідомте нам на номер гарячої лінії 096 11 40 011.

“Проект здійснено в рамках проекту за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Media Development Fund of the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.”