Література і кінематограф вчать нас, що любов - це страждання і жертви, тому, коли особливо вразливі і романтичні натури виявляються в полоні любовної залежності, вони думають, що це те найвище і світле почуття, яке ми називаємо кохання

Однак любов і залежність не одне і те ж. Любов надихає, вона продуктивна і робить людей щасливими, а ось залежність, навпаки, змушує страждати. Причому страждають обидва партнери: один - тому що йому весь час хочеться отримати більше любові та уваги, а другий - через те, що його «душать» цією самою «любов'ю».

Кілька ознак, які помилково приймають за прояви справжнього почуття.

Ознака № 1

Ви важко переносите розлуку Будь-яка, навіть короткострокова розлука для вас подібна смерті. Без вашого партнера ви спустошені і втрачені, не можете взятися ні за одну справу: у вас все валиться з рук. У підсумку весь період розлуки ви толком і не працюєте, і не відпочиваєте, тому що нічого вам не в радість. Не вистачало тільки сісти з хусточкою біля віконця в очікуванні коханого.

Ознака № 2

Ви ідеалізуєте партнера Всі ми знаємо, що ідеалів не існує, але ви щиро вірите, що саме вам попався ідеальний у всіх аспектах чоловік. Ви перебільшуєте наявні у нього гідності, а недоліки, навпаки, применшуєте або взагалі закриваєте на них очі. Коли ваші друзі намагаються вас напоумити, ви звинувачуєте їх в упередженості.

Ознака № 3

Ви відмовляєтеся від своїх переконань і думки на догоду партнеру Вам важливо схвалення партнера, і заради нього ви готові відмовитися від своїх звичок, кола спілкування, способу життя і навіть манери одягатися. Ви робите все для того, щоб сподобатися своєму чоловікові і бути такою, якою хочеться йому. Власні бажання і переваги ви відсуваєте на другий план.

Ознака № 4

Ваш партнер потрібен вам, щоб «вилікуватися» від минулих відносин Ви не зацікавлені в конкретному чоловікові, вам просто потрібен хтось, щоб заповнити порожнечу після розставання з колишнім. Це любовна залежність не від певного чоловіка, а від стосунків в цілому. Люди з такою залежністю не мислять себе поза пари і дуже важко справляються з самотністю.

Ознака № 5

Вампотрібно підтвердження почуттів Ви не впевнені на сто відсотків в почуттях партнера до вас, тому постійно шукаєте підтвердження цих почуттів або вимагаєте від обранця доказів любові. Ви дуже ревниві і підозрілі, вам здається, що ваші відносини під загрозою, тому їх необхідно весь час тримати під контролем.

Ознака № 6

Ви вважаєте, що все треба робити разом Ви щиро вірите, що у вас повинні бути спільні інтереси і хобі. І навіть друзі повинні бути загальні. Ви намагаєтеся «натягнути» все навколо на ідеальну, на ваш погляд, модель відносин і роздратовані, коли щось йде не так. Ви не допускаєте особистого простору і вважаєте, що навіть адреса електронної пошти у вас повинен бути загальна.

Ознака № 7

Ви терпите токсичневідношення .Ви не припиняєте відносини навіть в тому випадку, коли партнер не дуже добре до вас ставиться. Ви не помічаєте тривожних дзвіночків, ігноруєте наполегливі попередження друзів, самі знаходите виправдання неетичним вчинкам чоловіка, звинувачуйте себе в тому, що відбувається.

Ознака № 8

Вами легко маніпулювати .Ви запросто піддаєтеся на будь-які маніпуляції чоловіка, погоджуєтеся на те, чого вам не дуже-то хотілося, але хотів він. Ваші відносини просто-напросто будуються за правилами, які встановив ваш чоловік, а ви по ним граєте, вдаючи, що вас все влаштовує.

Ознака № 9

Ваше почуття нерозділене. Пам'ятайте: любов завжди взаємна. Якщо любите тільки ви, щосили домагаєтеся уваги, якого досі немає й немає, то це любовна залежність. Нерідко буває так, що жінка толком і не знає об'єкта своєї любові, але сходить по ньому з розуму. Справжня ж любов, як правило, виникає до людини, про яку вже хоч що-небудь відомо і зрозуміло.

Ознака № 10

Ваша самооцінка залежить від поведінки партнера .У вас нестабільна самооцінка, і залежить вона від того, як чоловік поводиться з вами. Якщо він купає вас в увазі, ви відчуваєте, як росте ваша впевненість в собі, а варто йому пропасти на час або просто відволіктися на справи, то ваша самооцінка обвалюється до рівня плінтуса, і ви перестаєте вірити, що вас люблять.