Ніч — найбільш таємничий і загадковий час доби. Здавна люди вважали, що саме під покровом ночі відбуваються найстрашніші речі, гуляє нечисть і витворяє всякі капості. Звичайно, для нас настання сутінків не вважається чимось особливим, а багато людей взагалі скептично ставляться до різних прикмет і забобонів. Це вибір кожного. Але в будь-якому випадку, не зайвим буде прислухатися до досвіду предків: як знати, може, це змінить ваше життя на краще.

Рахувати та передавати гроші після заходу сонця

У цю прикмету вірять і по сей день. Вважається, що ніч — царство нечисті. У темний час доби у світ виходить все погане, що чинить негативний вплив на гроші. Тому і заведено відкладати до ранку розв'язання будь-яких грошових питань. Інакше є ризик залучити фінансові труднощі, великі борги та великі збитки.

Перерахувати та віддати гроші комусь надвечір — все одно, що викинути їх, відпустити в темряву, залишити без захисту. Вважається, що гроші ображаються на таке звернення. Йдучи в темряву, вони губляться і більше не знаходять дорогу додому.

Прати й сушити білизну вночі

Одяг в минулому виконував не лише основну функцію, але і служив оберегом від злих сил та чар. Наші предки вважали, що одяг і постільна білизна, які стираються і сушаться вночі, вбирають в себе негатив, на ньому приліплюється негативна енергетика. Крім того, на речі, які залишені на вулиці до ранку, легко наслати порчу. Негативною енергетикою заряджає і світло місяця — одяг, висушений під ним, притягував невдачі, хвороби та божевілля.

Міняти лампочки

Краще відкласти до ранку, якщо не хочете залучити в будинок біду. Вважається, що «викручуючи» світло в будинку, ви заважаєте ангелам-охоронцям захищати ваш дах.

Рухати та переставляти табурети й стільці

Таким способом ви мимоволі запрошуєте у свій будинок нечисть, пропонуючи їй сісти за ваш стіл або поселитися у вашому домі. Зрозуміло, добра від такого сусідства чекати не доводиться.

Виносити сміття

Існує прикмета: винесеш сміття ввечері або вночі — привернеш увагу заздрісників і пліткарів. Такі особи можуть зіпсувати чимало доль, відносин і кар'єр, так що не спокушайте долю зайвий раз, потерпіть з виносом сміття до ранку.

Дивитися в дзеркало

Згідно з слов'янськими прикметами, саме вночі відкриваються ворота в потойбічні світи, де панує нечисть і куди йдуть померлі. Дзеркало — справжній портал, подивившись у яке вночі, можна побачити злих духів. І чим більше будете дивитися, тим сильніше вони будуть ставати, харчуючись вашою енергетикою, яка може допомогти їм покинути потойбічний світ і поселитися у вашому домі.

З'ясовувати стосунки

Як тільки зайшло сонце, намагайтеся не конфліктувати. Вимовляючи погані слова в темний час, ви забезпечуєте себе цілим букетом проблем. Кожна лайка тут же відображається на енергетиці, причому ефект помітний не відразу — він має властивість накопичуватися. Експерти радять не забувати, що подібне притягує подібне. З'ясовуючи стосунки ввечері, ви стаєте справжнім магнітом для злих сил, негативу і бід.

Залишати брудний посуд в раковині та ножі на столі

Йдучи ввечері з кухні, перевірте, чи не залишився брудний посуд або ніж на столі. Звичайна уважність допоможе захистити себе від бід. Наші предки вважали, що ножі та брудний посуд, залишені на ніч, ображають і лякають домовика. Він може засмутитися і накликати неприємності.

Багато людей не перестають переконуватися, що нехтування прикметами дорого коштує. 

Джерело