За допомогою голосу можна не просто справляти враження, але і домагатися значних змін в житті. Уміло керуючи голосом, вам цілком під силу стати в очах людини саме такою, якою би вам хотілося бути.

Голос і особисте життя: чи є зв'язок?

Глибокий чоловічий тембр говорить про силу людини, йому несвідомо хочеться підкоритися, хоч раціональна частина нашого мозку може бути з цим не згодна. На підсвідомому рівні жінка відчуває, що такий чоловік здатний зачати здорове потомство, а тому чоловіки, вміло звертаються зі своїм низьким голосом, користуються великою популярністю у протилежної статі. У той же час не можна не враховувати жіночий цикл: як з'ясували психологи, в різні дні циклу жінки можуть відчувати потяг до різних чоловіків, наприклад, під час овуляції жінка більше звертає увагу на чоловіків з низьким голосом, а вже через тиждень після овуляції її можуть зацікавити спокійні чоловіки, які проявляють до неї ніжні почуття і володіють м'яким тембром.

А що ж жінки?

Слабкій статі найчастіше властивий більш високий голос, ніж у чоловіків, що також зумовлено природою - чоловіки інстинктивно тягнуться до жінок з високим, дзвінким голосом, так як їх хочеться захищати, що, власне, і є однією з чоловічих функцій щодо другої половинки. Однак високий, в якомусь сенсі, дитячий голос, може стати серйозною перешкодою в просуванні по кар'єрних сходах, адже досить важко уявити начальника, який не володіє поставленим голосом. Звичайно, якщо вас не підвищують на роботі, справа далеко не завжди в голосі, і все ж, якщо ви претендуєте на вакансію, де передбачені виражені лідерські якості, займіться постановкою голосу, щоб не збиватися в стресових ситуаціях і тим самим відчувати впевненість не тільки в своїх силах, а й вселяти думку своїм співробітникам, що ви - людина, за якою хочеться йти.
Що стосується особистих відносин, навіть така невідповідність, як низький жіночий голос і тендітна фігура, не зможе вплинути на потяг чоловіка, якщо він дійсно у вас зацікавлений, а тому не варто занадто сильно переживати, що ваша інтонація не така ж важка, як, припустимо , у вашої улюбленої актриси - люблячий вас чоловік не стане дорікати вас, якщо ви йому важливі.

Чи варто серйозно працювати над своїм голосом, якщо не влаштовує інтонація і тембр?

Звичайно, досить важко змінити те, що дано природою, але цілком можливо, якщо вами рухає сильне бажання. Зараз ви можете знайти безліч курсів з ораторської майстерності, в тому числі такі послугу з постановки голосу пропонують на курсах акторської майстерності при театрах - там ви навчитеся не просто професійно володіти голосом, а й знімете фізіологічні затискачі, які заважають вам зробити перший крок в особистому житті і професійної області. Нічого не бійтеся і міняйтеся самі, ви побачите, наскільки серйозними будуть позитивні зміни!