«Чоловіки з Марса, а жінки з Венери», - цей вислів знайомий кожній з нас. Ми розуміємо, що влаштовані по-різному, і все одно здійснюємо одні і ті ж помилки у відносинах. Як уникнути конфліктів і зрозуміти психологію чоловіків?

Турбота і розуміння: як бачать чоловіки

Чи помічали за собою, як вам важливо відчувати турботу і розуміння? Запам'ятайте: чоловікам важливо зовсім інше. Вони хочуть, щоб їм довіряли і брали такими, якими вони є, і вся чоловіча психологія побудована саме на цьому. Проблеми можуть початися тоді, коли ми ставимо себе на місце чоловіка. Згадайте, коли ви останній раз вели себе з улюбленим так, як хотіли б, щоб він поводився з вами? Як він на це відреагував? Розглянемо приклад. Ми складаємо детальний список покупок, відправляємо чоловіка в магазин, а потім 15 разів дзвонимо уточнити, чи все він купив. У ці моменти нам здається, що ми самі турботливі на світлі, але чоловіки навряд чи з нами погодяться. Людину зачіпає те, що в ньому сумніваються, що йому не довіряють. Така поведінка жінки може привести до сварки. А якщо ви показуєте недовіру до коханого постійно, у нього просто почнуть опускатися руки. Запам'ятайте: чоловікам важливо, щоб в них вірили.

Сприйняття стресовій ситуації

У стресовій ситуації теж не потрібно ставити себе на місце чоловіка. Розглянемо приклад: у улюбленого проблеми на роботі. Як би ви вчинили на його місці? Напевно виговорилися б близьким людям, почали б шукати підтримку в колі родини і друзів. Чоловіки, на жаль, будуть діяти зовсім не так. Напевно вони захочуть побути на самоті. І це зовсім не означає, що чоловік вас не любить або недостатньо довіряє! Якщо він не хоче говорити про свої проблеми, не намагайтеся витягнути з нього їх кліщами - нічого, крім роздратування, ви у нього не викличете. А якщо хоче побути наодинці з собою і своїми думками - дайте йому цю можливість.

Почуття самотності

Прихильність чоловіка, на відміну від жінок, влаштована за принципом гумки. Чим більше вона натягується, тим з більшою силою його до нас тягне. Якщо ви відчуваєте, що чоловік віддалився, не варто відразу панікувати, ображено підтискати губки. «Ти що, мене більше не любиш?». Краще присвятіть цей час собі коханій - цим ви напевно привернете його увагу.

Більше визначеності

Не потрібно занадто завалювати чоловіка своїми емоціями - він звик мислити раціонально. Він може не зрозуміти, що ви хотіли до нього донести, якщо ви не сказали про це прямо, без опису своїх емоцій. Якщо ви хочете добитися взаєморозуміння, постарайтеся розмовляти мовою чоловіків. Так-так, саме на мові фактів і чітких інструкцій. Припустимо, ви хочете нову сумку і намагаєтеся чоловікові про це натякнути. Ви у всіх фарбах розповіли коханому про те, яка класна колекція вийшла тиждень тому. Не дивуйтеся, якщо він не зрозумів вашого натяку. Краще прямо скажіть про те, що ви хочете нову сумку, і запропонуйте разом сходити в магазин і вибрати її. Чоловіки взагалі погано розуміють натяки. Їм важливо конкретно розуміти, що саме ви хочете. Не завантажуйте їх неясними розмовами. І тим більше не ображайтеся, якщо чоловік вас не розуміє. Можливо, це просто ви погано доносите свою думку.

Прийняття рішень

Залиште прийняття стратегічно важливих рішень чоловікам. Їм, на генетичному рівні, важливо відчувати свою важливість. Мудра жінка може направити коханого, але ніколи не прийме за нього рішення. Не давайте йому поради кожні 5 хвилин, якщо не впевнені в тому, що вони йому потрібні. Швидше за все, нав'язлива турбота і допомога буде дратувати. Чоловікам, як і жінкам, властиво помилятися. Як би їм не хотілося, вони не можуть приймати виключно правильні рішення. Але якщо ви хочете домогтися взаєморозуміння, то не нагадуйте чоловікові про його минулі промахи. Він і сам прекрасно розуміє, що винен, що вчинив неправильно. Але чим частіше ви з ним піднімаєте цю тему, тим більше різко він буде реагувати. У нього спрацює захисна реакція і він звинуватить в проблемах весь інший світ: колег, уряд або природні катаклізми. Прийміть в ньому цю рису.