М'яка затишна піжамка — важлива складова здорового сну, тому важливо щоб вона була якісна.

У цій статті розглянемо, з якої тканини краще купити жіночі піжами і які фасони бувають, щоб ви свідомо вибрали моделі і раділи придбанню протягом довгого часу.

Яка тканина краще

Від обраного матеріалу залежить ваш комфорт. Піжами шиються з натуральних і штучних матерій. Також для пошиття використовують змішувану тканину, які об'єднують найкращі якості перших двох, а саме — хороші експлуатаційні характеристики і комфорт. В них основа - натуральне волокно, а синтетичні нитки додаються для зменшення пом'ятості, збільшення стійкості до зносу і т. і.

В залежності від уподобань можна купити піжаму з таких видів тканини:

  • бамбук і віскоза
  • штучний і натуральний шовк
  • нейлон і поліестер
  • фліс і бавовна

Коротко розглянемо особливості найпопулярніших з них.

Бавовна – найбільш практичний, гіпоалергенний, добре "дихає", гігроскопічний, приємний на дотик. Тонка матерія підходить для теплої погоди, а більш щільна зігріє в холодну. Бавовняні піжами порадують м'якістю і затишністю.

Шовк натуральний, змішаний або штучний має розкішний вигляд, з нього шиються найбільш романтичні та сексуальні моделі. Шовкові піжами - безпрограшний варіант.

Фліс - синтетична тканина, легка й тепла, міцна та не мнеться, її легко прати, вона швидко висихає. Використовується для пошиття теплих пижам.

Яку тканину вибрати кожен вирішує виходячи з особистих переваг: натуральні будуть максимально приємні при дотику, штучні порадують зносостійкістю і простотою у догляді. Однак важливо купувати якісні вироби, оскільки як натуральні, так і синтетичні матерії можуть різнитися між собою, наприклад дратувати сильною електризацією.

Скрупульозно до вибору сировини підходять відомі бренди, такі як:

  • Emmi, Mia-Amore, Mia-Sofia
  • Mia-Mella, Pastunette, Mia-Mia
  • Mia-Аmore, Rebelle та ін.

Будь-яка піжама в їх виконанні — зразок комфорту і стилю. В Україні купити вироби цих брендів можна в інтернет магазині Афродіта, що офіційно співпрацює з італійською маркою Mia-Mia. Також в них можна придбати жімночі халати такого ж забарвлення, як піжами.

Фасони піжам

Фасони пижамок досить різноманітні. Наприклад, кожен оцінить класичний варіант — просторі брюки та кофтинку. Для холодної пори стануть незамінними піжами з довгим рукавом і брюками, а для літа підійде комплект із футболки і шорт. Вироби з напівпрозорих тканин підійдуть для романтичних вечорів.

Тепер ви знаєте, які піжами придбавати та головне, де купити якісні.