Якщо врахувати нюанси вирощування огірків, то обов'язково вийде досягти хороших результатів. Насправді в цій процедурі немає нічого складного і освоїти її може кожен.

Процес вирощування розсади

Спочатку необхідно вибрати якісне насіння. При виборі можна звернути увагу на гібридні сорти, вважається що вони в меншій мірі схильні до хвороб. Після огіркове насіння слід замочити у вологій марлі або ганчірочці, зверху накрити плівкою або поліетиленовим пакетиком і прибрати в тепле місце на добу. Вже на наступний день можна спостерігати паростки, що проклюнулися. Майбутню розсаду необхідно висадити в спеціальні формочки або горщики. При цьому необхідно використовувати знезаражений ґрунт, його можна придбати в спеціалізованих садівничих магазинах. Також можна провести дезінфекцію землі самостійно, для цього слід обдати ґрунт окропом. Після висадки на другу-третю добу з ґрунту з'являться листочки. При цьому важливо не заглиблювати насіння під час посадки, а лише злегка присипати ґрунтом і трохи ущільнити поверхню. На другий день майбутню рослину можна висаджувати у теплицю.

Висадка розсади в лунки

Багато хто помилково вважає, що це дуже кропіткий процес, але насправді це не так. Лунки для розсади мають бути не глибокі, близько 30 — 40 см. Для кращої схожості слід додати золу або перепрілий курячий послід. Після висаджування рослини, її необхідно полити теплою водою.

Розсадний спосіб

Цей метод прискорює процес плодоношення. Потрібно пам'ятати про те, що рослині необхідна підгодівля. Для цієї мети використовують мінеральні і органічні добрива. У перший раз краще використовувати поживну суміш в момент цвітіння огірків. На 10 літрів води додають 1 чайну ложку сечовини, сульфату калію і вводять склад в прикореневу частину рослини. Також підгодовувати огірки слід в період плодоношення, це підвищить якість продукту і врожайність.

Догляд

Грядки з огірками завжди мають бути очищені від бур'янів. Рослина не потерпить такого сусідства. У перший час рихлити ґрунт треба дуже обережно, щоб не пошкодити тендітні паростки. Огірки люблять ретельний полив, особливо в період формування плодів. Для підвищення врожайності слід використовувати теплу відстояну воду. Щоб вода хороша просочувалася, слід регулярно розпушувати землю. Збирати плоди потрібно з завзятою періодичністю. Це буде сприяти підвищеному плодоутворенню. 

Джерело