Можливо, ви теж стикалися з таким станом, коли не хочеться абсолютно нічого і на душі порожнеча - ніяких емоцій, переживань і надій на світле майбутнє. І навіть якщо в цей час до вас звернеться близька людина, то ви, швидше за все, проігноруєте його прохання або пообіцяєте щось придумати, аби він від вас відстав. Чому так відбувається і які саме звички призводять до емоційного виснаження, негативно впливаючи і на ваш фізичний стан.

Безлад в будинку і голові

Психологи не дарма кажуть що ваш будинок - відображення того що відбувається у вас в душі Іншими словами якщо у вас вдома спостерігається постійний бардак то не варто дивуватися тому що і у вашому житті (а заодно в голові) панує такий же хаос і стійке відчуття того що нічого вже не зміниться Щоб знайти емоційний спокій (а заодно і залучити щастя і благополуччя в своє житло) постарайтеся не нехтувати елементарними правилами гігієни, а заодно привчіть себе до регулярного генерального прибирання і тоді ви побачите, що не тільки ваш будинок засяє чистотою ,але і життя почне змінюватися на краще.

Зневажливе ставлення до здоров'я

Якщо ви хочете якомога довше залишатися молодою, красивою і здоровою, то не слід зневажливо ставитися до себе і своїх потреб. Не затягуйте похід до лікаря лише тому, що вам здалося, що легке нездужання пройде самою собою, або вам допоможуть «бабусині» методи. Прислухайтеся до свого організму, постарайтеся більше відпочивати і висипатися, і тоді ваше фізичне та емоційне здоров'я буде в нормі.

Завищені очікування

Не дарма в народі кажуть, що якщо можливості збігаються з бажаннями, то тоді все виходить ідеально. Іншими словами, щоб не відчувати розчарування і апатію від того, що реальність сильно різниться з тим, що ви собі уявляли спочатку, постарайтеся позбутися від завищених очікувань і об'єктивно оцінювати поточний стан справ. В іншому випадку ви так і будете вважати себе невдахою і не зможете реалізувати задумане саме через острах, що кінцевий результат вам не сподобається.

Відповідальність за всіх і вся

Ваша звичка звалювати на себе тягар чужої відповідальності теж може зіграти з вами злий жарт. Зрозуміло, що друзям і близьким складно відмовити в допомозі та підтримці, однак якщо ви і чужим людям підставляєте плече, переживаючи їх невдачі як свої власні, то дуже швидко можете емоційно вигоріти і підірвати своє здоров'я. Психологи нагадують, що спілкування треба будувати таким чином, щоб воно не вимотувало і не шкодило вам. Постарайтеся тримати дистанцію з тими, хто звик вивалювати негатив на інших людей і «зарядити» їх енергією, а заодно навчитеся говорити «ні» і не приймайте близько до серця те, що вас не стосується.

Гостре реагування на невдачі

Безумовно, всі ми в якийсь період життя стикаємося з тими чи іншими проблемами, а у деяких стан «чорної або сірої смуги» і зовсім триває роками, проте це не привід опускати руки і страждати від безвиході. Навіть якщо ви не можете залишатися байдужим, коли навколо твориться несправедливість або те, що ви вибудовували так довго раптом почало розсипатися буквально на очах, постарайтеся взяти контроль над своєю тривогою і негативними думками. Інакше постійне занепокоєння, що змінюються різким порушенням, безсоння, стрес і небажання тверезо оцінити ситуацію, може привести до серйозних психологічних проблем, з якими впоратися допоможе лише фахівець. Навчіться контролювати свої емоції і використовуйте невдачі як можливості спробувати щось нове і ще більш перспективне.

Неправильно розставлені пріоритети

Якщо ви кожен день прокидаєтеся з думкою про те, що все ваше життя стала нагадувати лише безглуздий біг по колу і немає ніякої надії, що коли-небудь це все зміниться, то не дивно, що з часом ваше хороше самопочуття теж зійде нанівець. Незнання того, що саме ви хочете отримати від життя і невміння правильно розставити пріоритети, може врешті-решт негативно позначитися на вашому самопочутті (і на взаєминах з оточуючими). За словами експертів, якщо хапатися за все відразу, так і не доводячи жодну зі справ до кінця, то можна заробити купу комплексів і остаточно розчаруватися в житті. Щоб цього не