Прибирання у Березі
Цей проект став одним з переможців громадського бюджету Смизької об'єднаної територіальної громади. Адле коштів на його реалізацію ніяк не виділять.

Жителі та особливо молодь села Берег, що входить до Смизької ОТГ Дубенського району, не готові задовольнятися тим, що є, а прагнуть позитивних змін. Саме тому долучаються до частих ініціатив, навчаючи дітлахів, як то кажуть, брати бика за роги.

Читайте також: Замість природи - сміття: діти вжахнулися кількості непотребу навколо свого села на Рівне нщині

Так, жителі Берега підтримали акцію "Генеральне прибирання лісів Смизької ОТГ", але гуртом вийшли на прибирання не в ліс, а в місцевий парк, а точніше в те місце, яке хочуть перетворити на відкритий громадський простір.

На заклик молоді відгукнулися 20 небайдужих активістів, які спільно змогли розчистити хащі на території парку за дитячим майданчиком, зібрати та вивезти сміття їм допомогли місцеві хлопці, використавши гужовий транспорт. Результат учасникам акції сподобався, але роботи тут ще вистачає, тому планують продовжувати прибирання і надалі, щоб територія була і чистою, і безпечною для усіх відвідувачів.

Читайте також: На Рівне нщині активісти ОТГ об`єднуються заради втілення міжнародних проектів

Саме на цьому місці у Березі мають встановити вуличні тренажери. Вони, а також оформлення молодіжного простору під відкритим небом, об'єднані в проект громадського бюджету "Вуличні тренажери на заміну гаджетоманії".

Тепер слово за селищною радою. Адже обіцяних громадським бюджетом коштів переможі так і не побачили: селища рада їх не виділила.

Такою акцією жителі Берега виконали свою частину зобов'язань для реалізації проекту. Тепер залишилося, щоб місцеві депутати таки знайшли обіцяні 97 842 грн у місцевому бюджеті на придбання та встановлення вуличних тренажерів.

Читайте також: Громада на Рівне нщині опановувала британський довід роботи з проектами