Прогулянка мальовничими околицями села Берег, що у Дубенському районі, для школярів перетворилася на екологічний рейд. Адже замість природи, діти споглядали цілі гори сміття на численних стихійних звалищах.

Працівники будинку культури у селі Берег, що входить до Смизької ОТГ, на своїй сторінці у Facebook розповіли про власний досвід прогулянок околицями села. Те що побачили, кажуть, просто жахнуло.

"Район колишньої ферми та узбіччя лісу, на виході з вулиці Шкільної. Люди, ви серйозно? Вам самим не гидко? Там ходять ваші діти і онуки! Чи ми живемо "моя хата з краю"? І думаємо що моїх близьких це не торкнеться? А те що це все гниє, і м'яко кажучи негарно пахне (а ще навіть не літо!!!) і потрапляє у воду яку ми п' ємо!? А потім питаємо звідки ці хвороби!? Хочеш змінити країну, почни з себе! А не лише нарікай!"

Діти вражені побаченим чимало розпитували про прибирання, сортування та переробку сміття. Та головне дійшли висновку: мало організовувати толоки (хоч це і потрібно), потрібно припинити смітити!

Підтримали таку ініціативу й коментатори допису:

А ще закликають усім разом вийти на толоку.

До слова, Молодіжна рада Смизької громади вже цієї суботи закликає жителів сіл вийти в найближчі ліси, щоб прибрати сміття. Акція розпочнеться у суботу, 14 березня, о 14.00.

Читайте також: Селяни поблизу Рівного скаржаться на величезне сміттєзвалище