Громадські активісти вчать рівнян правильно розділяти сміття і приймають його на переробку. Як правильно сортувати сміття та що з ним відбувається далі дізнавалися наші журналісти.

Вже близько місяця пані Ганна сортувала сміття у себе вдома. Коли почула, що у Рівному відкривається станція сортування принесла його сюди.

Тобто, сортуючи якісь такі йогурти і різні від сухофруктів, наша сім'я скажемо споживає щось таке в упаковках, сортоване вже, яке можна придбати в супермаркетах і виявилося його дуже багато, і багато, і мало, тобто те, що можна переробити. Виявляється з під кіндерів і різних шоколадок - це надлишкове сміття, тобто не все переробляється, починаю звертати увагу на те, що купувати, в якій упаковці купувати, щоб його можна було переробити, - розповідає Ганна Прогожук.

Сміття, яке приноситимуть на станцію відправлятимуть на переробку на підприємства, з якими уклали договір.

Все те, що можна переробити ми відправляємо на абсолютно різні заводи в тому числі співпрацюємо і з Рівне нськими підприємствами, наприклад Іскра, яка забирає багато типів пластику, пінопласт в нас забирає Століт, є речі такі, якщо скло, в нас тут теж без проблем тому, що в нас є Зоря склозавод, є Костопіль, - говорить представниця ініціативи "ЕКОлогічні" Поліна Полюхович.

Облаштувати таку станцію сортування сміття коштувало близько 7 тисяч гривень. Проте, керівник КАТП-1728 Ростислав Кралюк розповів, що у планах є відкриття мережі таких станцій.

Ми купили бекі, зробили ці каркаси, рекламно-інформаційні матеріали, вивіска, яка там була, ну і цей спецодяг, в який дівчата одягнуті. Ми не рахуємо, що цей проект буде сильно комерційний, він буде більш такий - просвітницький, - каже начальник КАТП-1728 Ростислав Кралюк.

Перший тиждень станція працюватиме у тестовому режимі, остаточний графік роботи буде відомий вже з понеділка.  

Читайте також: постраждала у ДТП рівнянка потребує допомоги