Неподалік Рівного, обабіч села Ставки знаходиться сміттєзвалище. Вітер полями розносить відходи, а селяни бідкаються, що туди вивозять сміття і з міста. Хто винен у тому, що мальовничі поля вкриті пластиковими пакетами та що з ним робити далі у сюжеті.

В кількох метрах від села Ставки, знаходиться сміттєзвалище. Відходи лежать просто обабіч дороги а гори відходів все ближче знаходяться до будинків селян. Серед сміття помічаємо і місцеві оголошення, але мешканці кажуть, що не лише тутешні його сюди скидають.

В нас там є такий смітник, то туди бачу возять. Я не знаю чи з Рівного чи може з якого іншого села чи може з підприємства. Як вітер то таке робиться, - каже жінка.

Селяни вважають, що вивіз сміття потрібно контролювати, але наразі цим ніхто не займається, а збір сміття не налагоджено.

Зрозумійте ми ж під містом живемо. це не стільки селяни а і горожани вивозять невідомо шо. Це треба контроль щоб за цим був. Тож воно знаходиться реакреаційна зона. Ніхто за ним пока не дивиться, - говорить мешканець села Ставки.

Однак, сільський голова категорично відмовився пояснити чому мешканці самотужки позбуваються сміття, а поля навколо села виглядають як екологічна катастрофа.

Ви хоч те щоб камеру вам побив? Давайте давайте до побачення. ні я не погрожую, - розповідає Обарівський сільський голова Віктор Виговський.

Новопризначений очільник Рівне нської РДА запевняє, про проблему знає і це питання поставить на особливий контроль.

Дане сміттєзвалище є санкціоноване. воно є паспортизоване. На сьогоднішній день саме по Обарівській сільській раді по якій виникають питання, будуть зі сторони райдержадміністрації буде створена робоча група яка виїде на місце і відповідно проведе роботу стосовно замірів тої площі яка виділена під санкціоноване сміттєзвалище і тих площ які вийшли за межі, - каже голова Рівне нської Райдержадміністрації петро Левчук.

Та проблема стихійних сміттєзвалищ, значно серйозніша і знаходиться у свідомості місцевих жителів, адже загалом в районах утворюються стихійні смітники лише через те, що люди не готові сплачувати за послуги по вивозу сміття.

Дивіться також: чому ямковий ремонт дороги у Рівне нському районі обурює місцевих мешканців