Нагадаємо, батьки їх не пускали на навчання ще з понеділка 24 лютого. Люди скаржаться на стан приміщення, а також нарікають на тисняву. У рамках робочого візиту голова Рівненської ОДА побував у Вирівській ОТГ поспілкувався з громадою.

Жителі села Вири Сарненського району не пускають своїх дітей до школи. А все через те, що люди нарікають на тисняву та стан освітнього закладу. Поспілкуватися з громадою та вирішити проблему у рамках робочого візиту приїхав голова Рівне нської облдержадміністрації Віталій Коваль.

У нас є в пріоритеті 9 шкіл в області і перше місце займає Вирівська, тому що у вас дійсно сама більша народжуваність. Влада - це така сама громада, як і ви, я така сама людина громадянин як і ви, я такий самий батьки - у мене двоє дітей, які ходять в школу. Я так само як і ви розумію, що це таке і друзі повірте для нас всіх важливо. Ми не закриваємося від вас, ми навпаки хочемо разом з вами це питання зрушити з місця.

Освітній заклад розрахований на 200 дітей. Нині ж там навчається майже 600.

На 1 вересня у нас зараз критична ситуація. На 1 вересня нема куди посадити дітей. Просто немає. Ми кожного року звертаємось. Результату не бачимо. Ми тільки бачимо обіцянки. Нам дуже неприємно, - розповідає мама школяра.

Ця проблема не нова. Така ситуація склалася ще у 2012 році. Проте до цього часу ніхто нічого не зробив. А тепер спільно з громадою Віталій Коваль обговорив можливі шляхи вирішення цієї проблеми, а також оглянув приміщення Вирівської школи, одне з яких - аварійне. А щоб з 1 вересня першокласники могли сісти за парти, очільник області розглядає можливий варіант створення модульних приміщень. Будівництво ж нової школи коштує 123 мільйони гривень. Однак, якщо розбити на черги і подати проект на конкурс ДФРР до кінця березня цього року, то вже у травні можна провести тендер і як результат - перша черга буде завершена у 2021 році.

Наш алгоритм дуже простий: включення в ДФРР і оголошення торгів для того, щоб торги відбулись і ви фактично могли фінансувати з коштів громади початок будівництва.

А це орієнтовано до 30 мільйонів гривень власних доходів.

Ви самостійно можете виділити скільки будете вважати за потрібне і ми вас у цьому підтримаємо. Ви виділяєте кошти. Тендер буде оголошений, управління капітального будівництва це все проведе. Разом з вами ми розпочнемо цю роботу і вона почне рухатися у 20202 році, а в 2021 - ви отримаєте ДФРР. Це означає, що ви отримаєте велику частину фінансування для того, щоб ми максимально могли закінчити школу чимшвидше.

Спільно з громадою голова Рівне нської облдержадміністрації домовилися, що діти від завтра відновлять навчання у школі. А в п'ятницю під керівництвом Віталія Коваля збереться ініціативна група до складу якої увійдуть батьки, директор школи, профільні фахівці, аби визначити майбутній чіткий план будівництва нової школи.

Дивіться також: на Рівне нщині батьки не пустили дітей у школу - вимагають нову