Засідання робочої групи у Рокитному
У районних робочих групах з формування перспективного плану області триває обговорення: скільки ж громад має залишитися на Рівненщині. Зокрема, Рокитнівщина та Березнівщина з проектом у 46 громад не згодні.

За оновленим перспективним планом, проект якого презентували в Рівне нській облдержадміністрації, у Рокитнівському районі передбачено формування двох ОТГ - Березівської та Рокитнівської.

Та під час засідання робочої групи з підготовки перспективного плану формування територіальних громад Рокитнівського району більшістю голосів були прийняті рішення рекомендувати регіональній робочій групі внести зміни до перспективного плану.

Зокрема, передбачити в перспективному плані Томашгородську об'єднану територіальну громаду (у складі Томашгородської селищної та Томашгородської сільської рад Рокитнівського району з центром в смт Томашгород), а також перейменувати Березівську об’єднану територіальну громаду у Глиннівську об’єднану територіальну громаду (в складі Глиннівської, Березівської та Кам’янської сільських рад з центром у с. Глинне Рокитнівського району).

Читайте також: Укрупнення ОТГ не уникнути: все на догоду Рівному та Дубно

Окрім того висловили свою незгоду з обласним баченням і у Березнівському районі. Нагадаємо, тут пропонують сформувати одну громаду.

Березнівська районна рада висловилася за формування трьох ОТГ: Березнівської, Соснівської та Малинської.

Саме такий формат об'єднання громад передбачений перспективним планом, схваленим минулоріч облрадою.

Нагадаємо, що Малинська сільська ОТГ вже створена і провела у червні 2019 перші місцеві вибори, а Соснівська селищна ОТГ отримала для всіх рад позитивні висновки від ОДА, але через зміну позицій двох сільських голів наразі не змогла завершити об'єднавчий процес.

Читайте також: Села приєднають до Рівного, щоб уникнути шантажу