З давніх часів вода вважається святою, однак існує й чимало забобонів.

Вода оточує нас всюди. Ми використовуємо воду для пиття, приготування їжі, для особистої гігієни, для порядку в домі, для поливу рослин. Цей список можна продовжувати і продовжувати. А чи знаєте ви, що воду активно використовують у багатьох магічних ритуалах? Завдяки своїй здатності зберігати пам'ять, вода вважається незамінним помічником для відунів і магів.

У повсякденному житті з водою теж треба поводитися акуратно. З давніх часів вода оточена безліччю забобонів і прикмет. Що з цього всього правда, а що ні? І чому поруч з водою не можна говорити про погане? Які ще існують народні прикмети про воду, ми розповімо в цій статті.

Вода запам'ятовує інформацію

Вважається, що вода здатна "запам'ятовувати" позитив і негатив, який ви сказали поруч з нею. Багато заклинань на здоров'я читається над склянкою з водою, а потім заряджену воду потрібно випити. Відповідно, якщо «наговорити» на воду щось про хвороби, отруєння, біди та нещастя, то пити таку воду ні в якому разі не можна.

Вода, яка тече забирає біди

Якщо проговорити всі свої проблеми та нещастя біля річки з швидкою течією, то вода віднесе їх від вас. Але будьте обережні, не розповідайте про щось хороше, наприклад, про взаємне кохання, інакше і воно попливе за водою.

Пролити воду на підлогу — до незапланованих витрат

Наші предки були впевнені, що якщо на підлогу розлити воду, то це спричинить за собою не плановані, але при цьому досить відчутні витрати, після яких складно буде знову повернутися у звичне русло. Фінансова ситуація може сильно похитнутися.

Облитися водою — на щастя

А ось розлити воду на себе — це хороший знак. Вважається, що такий казус принесе вам тільки щастя, удачу і добробут. Особливо добре, якщо вода при цьому тепла, але не гаряча.

Пити воду з тріснутого посуду — до хвороб

Не можна пити воду з чашки або склянки з щербинкою або тріщиною. Вважається, що це принесе хвороби та інші неприємності.

Порожнє відро — до сварки

Якщо в будинку є посудина для води, вона не повинна бути порожньою. Звичайно, в сучасних квартирах ніхто не тримає воду у відрі. Але його роль може виконувати кулер або глечик на столі. Слідкуйте за тим, щоб він завжди був наповнений водою.

Не можна ставити воду на підлогу

Вода в будинку повинна стояти на підвищенні, так вона буде чистою від негативних енергетичних потоків. Не ставте бутлі з водою безпосередньо на підлогу.

Завжди пам'ятайте про те, що вода — наше головне багатство, дбайливо ставтеся до неї, адже без води життя на планеті припиниться. 

Джерело