16 січня у всіх містах України відбудеться прем'єра фільму "Віддана", режисеркою якого стала рівнянка Христина Сиволап. Та ось у Рівному показу - не буде. Єдиний кінотеатр в місті відмовився його демонструвати. Чимало рівнян таке рішення обурило. Наші журналісти дізналися чому українське кіно спіткає така доля у Рівному.

На гарячу лінію телеканалу "Рівне 1" впродовж дня неодноразово зверталися рівняни. Мовляв, хотіли прийти на прем'єру українського фільму "Віддана", а на сайті кінотеатру про його показ - ні слова. Ми вирішили перевірити інформацію. І дійсно, у пошуковій системі фільм відображається, але при переході за посиланням - таємничо зникає. Тож йдемо до кінотеатру, аби дізнатись у чому ситуація. На касі кажуть, що керівництва немає, беремо телефон працівника, що відповідає за показ фільмів.

- В Рівному не показують по одній причині тому, що ми не дійшли згоди по умовах прокату, - пояснює відповідальний за показ фільмів у кінопалаці "Україна" Юрій Коринецький.

Та ось батько режисерки до слова рівнянки Христини Сиволап, розповідає, що для дочки це неочікувано. Все ж таки думала, що рівняни зможуть побачити фільм, навіть особисто запрошувала своїх земляків.

- Христина народилась у м. РІвне, і телефонує мені на передодні і каже, що якесь непорозуміння прем'єра відбудеться по всій Україні 16 числа, крім одного міста - і це, на жаль, моє рідне місто Рівне . По всіх обласних центрах, південь, схід, а в Рівному не буде. Що я можу порадити рівнянам, які хотіли подивитись це прекрасне ніжне кіно? Поїхати в більш цивілізовне місто, як то Вараш, Сарни, Костопіль, Луцьк. Тільки таким чином можна буде подивитись найближчим часом, - каже батько режисерки фільму "Віддана" Віктор Данилов.

Пересічні рівняни українсько кіно люблять, і очікують постійно на прем'єри. Тож такою ситуацією обурені, і фільм "Віддана" більшість опитаних нами рівнян хотіли побачити.

Український кінематограф за останні роки набрав чималих обертів. на противагу зарубіжного кіно - українське варто підтримувати, особливо, коли його створють наші рівняни. То ж чи покажуть таки фільм "віддана" у кінопалаці "Україна" поки невідомо. Ми продовжимо слідкувати за ситуацією.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/TojlzYDWVMk" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Читайте також: "Кінопрем’єри обходять Рівне стороною," - режисерка Христина Сиволап про свій фільм "Віддана"