Новий Рік
Вже майже настав 2020 рік, а він, як відомо, буде високосним. Хтось вважає, що це обіцяє нещастя: наприклад, не можна одружуватися в цей рік або переїжджати в новий будинок. Навіть якщо ви не дуже забобонні, але дотримуєтеся принципу "попереджений - значить озброєний", радимо ознайомитися з найпоширенішими прикметами про високосний рік, щоб, можливо, скоригувати свої плани.

 Цікаво, що високосний рік в цілому і 29 лютого зокрема пов'язують зі святим Касьяном, у якого в цей день іменини. Однак через те, що його іменини відзначаються тільки раз в 4 роки, образ святого став негативним. Так, Касьяну приписують заздрісність, жадібність і багато інших негативних особливостей. І тому не тільки 29 лютого, але і весь рік в народі вважають невдалим.

Особисте життя
 
Вважається, що у високосний рік не можна кардинально змінювати сімейний стан, тобто одружуватися і розлучатися. Шлюб, укладений в цей рік, згідно з повір'ями, буде невдалий, зі скандалами і зрадами. Але є і способи цього уникнути, якщо не хочеться чекати з весіллям до наступного року. Наприклад, наречена обов'язково повинна бути в довгій сукні (символізує довге сімейне життя), а всередину наряду потрібно вшити дрібні гудзики - вони нібито захистять від зрад чоловіка.
 
Також подейкують, що якщо розлучитися у високосний рік, то ще довго не знайдеш особистого щастя.
 
Ремонт, покупки, переїзд
 
Вважається, що всі великі покупки потрібно відкласти до наступного року. Наприклад, покупку житла або машини. Також не варто затівати ремонт або тим більше переїзд. У народі вірять, що якщо зробити це в високосний рік, то постійно буде щось ламатися, вас будуть переслідувати невдачі і неприємності, пов'язані з придбанням і новим житлом.
 
 
Народження дітей
 
Вважається, що діти, народжені 29 лютого, будуть нещасливими в житті. Але це нічим не доведено, тому не засмучуйтеся, якщо день народження випав саме на цей день. Святкувати своє народження день тільки раз на чотири роки може бути дивним, але не варто думати, що це обов'язково зробить вас нещасним.
 
Робота
 
У цій сфері кардинальні зміни також не бажані. Якщо хочете змінити роботу і не встигли зробити це до настання 2020 року, то краще потерпіти ще рік на колишньому місці, щоб не накликати на себе невдачі і зайві труднощі.
 
Подорожі
 
Вирушати в подорожі в високосний рік теж не бажано. Вважається, що  вони стануть марною тратою грошей і не принесуть задоволення. Якщо ви дуже вразливі і схильні до впливу забобонів і прикмет, то краще вирушайте в короткочасні безпечні поїздки недалеко від місця проживання.