Весілля
Весілля - одна з найважливіших подій в житті кожної людини. Однак, в різних країнах і різні традиції одруження.

 Швейцарія

У деяких областях і поселеннях Швейцарії досі збереглася традиція в день перед весіллям обливати наречену з голови до ніг брудом. У самому прямому сенсі слова. Чим неприємніше жижа ця виглядає та пахне, тим більше радіють учасники цієї незвичайної процедури. При приготуванні цієї пекельної суміші в хід йде все: кетчуп, майонез, яйця, пиво, кефір, протухлі залишки їжі. Вважається, що вже після подібного приниження, всі інші майбутні витівки благовірного здадуться дружині дитячими пустощами. І скандалів в сім'ї просто не буде. Та й не зазіхне на бруднулю таку більше ніхто.
 
Балі
 
Місцеві жителі цього острова дотримуються найдавнішого звичаю перед шлюбною церемонією підпилювати молодятам зуби. Відразу шість штук у кожного, різці та ікла. Ритуал такий символізує вступ у доросле, самостійне життя. Дівчата перебираються під опіку обранців із сімейного гнізда, знімаючи з батьків тяготи турботи про себе.
 
 
Китай
 
У народів туцзя, які проживають на території КНР, існує досить гірка і жалобна традиція. За місяць до весілля наречена починає щодня плакати гіркими сльозами. Днів через десять, замість того, щоб втішити, до неї приєднується мама, ще через стільки ж і інші родички, а напередодні весільної церемонії вже всі подружки нареченої складають їй компанію.
 
Кенія
 
У цій країні новоспечений чоловік повинен місяць проходити в жіночому вбранні, щоб відчути на собі всі принади жіночого буття. А дружині в знак зміни статусу прикрашають руки візерунком чорно-червоного кольору.
 
Руанда
 
Дружинам тут дозволяється після весілля бити, штовхати, кусати і дряпати своїх чоловіків ночами, а вдень відпочивати від виснажливого заняття. Правда, недовго, всього декілька тижнів. Аборигени щиро вірять в те, що провівши такий ритуал, дружина на все життя позбудеться від злості, а значить, і чвар в сім'ї не буде.