Не всі шкідливі звички дійсно є шкідливими, іноді справа лише в стереотипах.

 1. Пропуск спортивного залу

Не варто себе лаяти за небажання йти тренуватися, якщо ви не виспалися цього ранку, відчуваєте біль або занадто перенапружуєтеся. Бувають дні, коли спортзал допомагає скинути стрес, а іноді він лише підсилює емоційне виснаження. Ймовірно, організм дає вам підказку, як вчинити краще.
 
2. Вживання вуглеводів
 
Від 45 до 55 відсотків калорій, які ми вживаємо щодня, повинні припадати на вуглеводи.
 
Адже саме їх організму найпростіше переробляти в енергію. Відмова від вуглеводів - шлях до постійної слабкості і апатії.
 
3. Тривалий сон
 
Якщо ви довго недосипали, то виспатися як слід - необхідність, а не примха.
Якщо не зробити цього, то недолік сну, який ви відчули, може підірвати ваше здоров'я в довгостроковій перспективі і підвищити ризики хвороб серця.
 
 
4. Пристрасть до кави
 
Цей напій можна пити щодня, в кінці кінців, кава багата на антиоксиданти. Просто людям, що мають проблеми з тиском, слід знати, як кава впливає на власні показники артеріального тиску, і дотримуватися норми.
 
5. Скарги на життя
 
Психологи відзначають, що періодичне висловлювання претензій вголос допомагає зняти стрес і знизити негативні наслідки для вашого тіла. Крім того, люди, які скаржаться на те, що їх не задовольняє, мають високу самооцінку.
 
6. Лайка
 
Іноді ви не можете стримати себе від нецензурної лексики? Тоді вам буде корисно дізнатися, що лайка підвищує поріг терпимості до болю і допомагає зняти стрес. Але найкраще, звичайно, робити це наодинці з собою, щоб не спровокувати стрес своєю поведінкою у інших.
 
7. Дивні смаки
 
Близькі не можуть зрозуміти, як ви їсте те, на що їм навіть дивитися не хочеться? Щоб відчувати від їжі задоволення, не можна ні в чому себе обмежувати.
 
8. Втрата часу
 
Досить часто ми коримо себе за те, що замість роботи нічого не робили і просто витрачали час. Однак мозок в цей час по-справжньому відпочиває і оновлюється, так що ви стаєте розумнішими і кращими в такі моменти.
 
 
9. Відвідування мереж швидкого харчування
 
У таких місцях завжди багато людей, можна послухати їхні розмови, увійти в курс справи і провести час самому. Соціальна взаємодія такого плану добре впливає на наш настрій, доведено наукою!
 
10. Їжа з холестерином
 
О, це страшне слово "холестерин". Але ви повинні розділяти поняття харчового холестерину і холестерину в крові. Споживання холестерину з їжею не завжди призводить до підвищення цього з'єднання в організмі. Більш того, деяким продуктам під силу навіть зменшити підвищений холестерин до норми.