Шкіра губ - тонка, ніжна. Але дуже суха, тому що губам не вистачає необхідної кількості сальних залоз. В умовах холодної пори року губи швидко сохнуть і тріскаються. І ці явища складно ігнорувати: зовні вони виглядають непривабливо, з'являються хворобливі відчуття. Є доступні способи зволожити шкіру губ:

1. Пілінг 

Скраби для губ краще робити самостійно, щоб засіб було повністю ... їстівним. Адже частинки скрабу неминуче проникають в стравохід. Класичні склади ексфоліантів для губ - це проста комбінація масла і цукру. Такий склад зволожує і відлущує. Для м'якого пілінгу потрібно змішати 2 ч. Ложки цукру (білого або коричневого) і по 1 ч. Ложці меду і масла (мигдального, ши, жожоба). Пальцями або м'якою зубною щіткою втерти склад в губи. Змити теплою водою.

2. Нічна маска

Маски на час сну сьогодні актуальні. Губам теж допомагає нічне відновлення. І знову на допомогу прийдуть продукти, у складі яких немає сумнівів. Наприклад, можна зробити маску, змішавши в рівних пропорціях вітамін E (в маслі) і мед. Деякі використовують для нічного зволоження тільки один інгредієнт - будь густе масло (кокоса, ши).

3. Бальзам для губ

У продажу дуже багато симпатичних і апетитних бальзамів. Правда, останнім часом пишуть про таке явище як залежність від бальзамів для губ. Вважається, що виробник спеціально закладає в ці засоби ефект звикання. Спочатку бальзами підкорюють найприємнішими відчуттями, але ефект зволоження закінчується дуже швидко і виникає необхідність якомога швидше його заповнити.
Таким чином, клієнтки змушені використовувати бальзам частіше, а, отже, і частіше купувати новий продукт. Для тих, хто не хоче потрапляти на «вудку» реклами, є чимало доступних саморобних рецептів бальзаму для губ. У них немає речовин, що викликають звикання.

4. Захисні продукти

Коли немає часу на маски, пілінги, про губах все одно можна подбати. Важливо зберігати зволоженість шкіри. Це досягається, коли на поверхні шкірного покриву створюється тонка захисна плівка, що перешкоджає випаровуванню. Якщо в помаді або бальзам є бджолиний віск, то це захистить губи від сухості як мінімум на 1,5 години. Такий же ефект дає ланолін (овечий жир) і вазелін.

5. Швидка допомога

Коли тріщинки з'явилися в куточках рота, допоможуть капсули вітаміну Е. Їх потрібно видавити безпосередньо на тріщини. А зверху змастити бальзамом або маслом, щоб вітамін взаємодіяв з шкірою без випаровування.

6. Без ментолу

Бальзами з ментолом або камфорою не підходять для зволоження шкіри губ. Ці інгредієнти витягають вологу, що тільки посилює ефект сухості. Крім того, небажано їх ковтати. Для зимової пори року потрібна гігієнічна помада або бальзам з бджолиним воском і маслами (кокоса, ши, какао).

7. Без стійких формул

Стійкі помади з модними формулами 8-годинного дії роблять шкіру губ сухою. Якщо до кінця дня фарбувальні пігменти помади глибоко засідають в зморшках губ, це пряма ознака, що формула помади сушить. Від такого продукту краще відмовитися, по крайній мірі, в холодну пору року.

8. Корисні звички

Щоб нічне зволоження було максимально ефективним, потрібно спати в кімнаті з зволожувачем повітря. Сон з відкритим ротом - погана звичка. Вона не тільки впливає на прикус і поставу. Шкіра губ моментально втрачає вологи. Протягом дня рекомендується стежити за тим, щоб не облизувати часто губи. І кожні 2 години оновлювати шар помади або бальзаму.