Езотерики стверджують, що ім'я впливає на характер і долю людини: деяким чоловікам не пощастило з іменами, оскільки вони несуть невезіння.

 Юліан. Власники цього рідкісного імені регулярно стикаються з неприємностями. Їм доводиться боротися за щастя, але не всі вирішують йти цим шляхом. Юліан пов'язаний з м'якістю і скромністю, власники даного імені часто відчувають себе нещасними через загублені можливості.

Роман. Власникам цього імені складно зосередитися на чомусь одному, маючи щось гарне, такий чоловік не може позбутися думки, що десь є краще. Левову частку життя він проводить в очікуванні того самого моменту, не цінуючи те, що відбувається з ним тут і зараз, а потім поспішає і робить помилки.
 
Борис. Справжній борець, який, на жаль, і проводить все своє життя в протистояннях з неприємностями. Як правило, у Бориса досить складне дитинство, тому він з юних років звикає сподіватися тільки на себе; у міру дорослішання, такій людині стає складно вести невимушений спосіб життя і будувати відносини.
 
Савелій. За однією з версій, ім'я Савелій перекладається як «тяжкий труд», що вже не мало говорить про долю названих так людей. Справа в тому, що домагатися будь-якого успіху Савелію доводиться непосильною працею, йому нічого не дається на блюдечку, все доводиться відвойовувати і завойовувати потом і кров'ю.
 
Герман. Власникам такого імені складно ужитися з суспільством, оскільки вони мають дійсно складний характер. Проблема Германа в зайвих егоїзмі і самолюбстві, вони звикли рахуватися лише зі своєю думкою, зате з радістю приймають допомогу інших. З одного боку, вони кар'єристи, з іншого, до середини життя починають дуже сильно потребувати спілкування, проте друзів до цього моменту у них не залишається.