Бути добрим господарем без доброї ланцюгової пилки доволі складно. Особливо якщо у вас є приватний будинок із садом або ж якщо ви затіяли ремонт чи будівництво. В таких випадках це універсальний помічник.

Якщо ж ви вже давно вивчаєте асортимент інтернет-магазинів та будівельних крамниць у Рівному, аналізуєте, яка тепер на електропили ціна, однак все ще не визначилися з моделлю, наші підказки стануть вам у пригоді.

Чому варто купити електропилу?

У порівнянні з бензиновою моделлю, електрична має ряд переваг. Вона:

  • компактних розмірів;
  • легка;
  • завжди готова до використання;
  • економніша в експлуатації.

Сучасні електропили — це потужні, надійні, багатофункціональні агрегати. Однак вибираючи модель для догляду за садом чи для ремонтно-будівельних робіт, варто зважати на її технічні характеристики.

На що зважати, купуючи електропилу?

Сучасні електропили бувають двох класів:

  • побутові;
  • професійні.

Якщо потрібна ланцюгова пилка для чистки саду і заготівлі дров, слід віддати перевагу першому класу. Вони мають ергономічний корпус, що суттєво облегшує роботу. Якісні моделі вирізняються широким спектром функцій та міцністю.

Професійні електропили — потужніші і продуктивніші. Зазвичай їх використовують на промислових об’єктах, будівництві. Громіздкий корпус, потужніший двигун та доволі довгий кабель роблять їх значно важчими за побутові моделі. Щоб не прогадати з вибором електропили, слід зважати на її основні характеристики.

Потужність

Це головна характеристика, яка визначає робочий коефіцієнт ланцюгової пилки. Для побутових потреб підійде модель потужністю від 1400 Вт до 2400 Вт. Однак якщо якийсь рівненський ґазда забажає зрізати товсте дерево в своєму саду, то краще йому брати пилу із числа професійних, потужністю в 3 кВт.

Довжина шини

Оптимальний варіант для побутових і промислових моделей — 40 см. Для зрізання тонких гілок підійде і 35 см, а для великих колод — треба шину на 45 см.

Крок ланцюга

Чим більший крок, тим важче керувати пилою. В побутових моделях цей показник зазвичай — 0,325. Для різки більш товстих колод підійде 0,375. В професійних агрегатах, як правило, 0,404.

Система натяжки ланцюга

Пили з безключовою натяжкою швидше і легше підкрутити, однак використання гайкових ключів дає більш надійний і триваліший результат.

Вибираючи ланцюгову пилу, не забувайте, що перш за все вам має бути зручно і неважко тримати такий агрегат в руках. Інакше ви не зможете довго попрацювати навіть з найсучаснішою пилою.